FASCINARANA POGLEDOM, POHITALA JE DA PODELI SA MEŠTANIMA, ALI JE ONDA USLEDIO HLADAN TUŠ! "Mislila sam da sam uspela da fotografišem Auroru borealis, kad ono.."

Printskrin/Instagram

Di Herison (56) iz Bramforda, mislila je da je uhvatila zadivljujući prizor severne svetlosti kada je rano ujutru u sredu fotografisala nebo u živopisnim ljubičastim i ružičastim tonovima.

Fotografije je podelila u jednoj Facebook grupi iz Safoka, gde su ih mnogi pohvalili kao "divne". Međutim, lokalni stanovnici su ubrzo otkrili pravu istinu iza ovog svetlosnog fenomena – reč je o osvetljenju iz obližnje fabrike paradajza, tačnije od LED lampi koje stimulišu rast biljaka.

Boje na nebu slične kao Aurora borealis

- Na putu ka poslu primetila sam kroz drveće svetlost i pomislila da je reč o požaru. Parkirala sam se i pomislila da sam uhvatila auroru borealis. Malo sam bila razočarana kada sam shvatila da to ipak nije slučaj, mislila sam da sam ulovila nešto posebno - rekla je ona za "Independent".

Facebook 

Prava aurora borealis zaista je bila vidljiva u Velikoj Britaniji par nedelja ranije, ali "AuroraWatch UK" je saopštio da "nije bilo značajnih aktivnosti" te noći kada je Dee fotografisala nebo. Di, koja svakodnevno vozi tim putem već dve godine, iznenadila se što ranije nije primetila ovu neobičnu svetlost, te se našalila: „

- Zanimljivo je što je nisam ranije primetila - izjavila je za "Bi-Bi-Ci".

Iako nije uspela da uhvati pravu auroru borealis, Harison je privukla simpatije brojnih korisnika društvenih mreža, koji su komentarisali da su fotografije ipak "divne". "I dalje je prelepo!" napisao je jedan korisnik, dok je drugi dodao: "Prelep prizor bez obzira na sve. Hvala što si podelila".

Kurir.rs/Blic/Independent/ Prenela: M.S.