IMA MRTVIH U NAPADU NA IRAN! Objavljeni prvi snimci strahovite osvete Izraela! PVO tukao bez prestanka, rakete pogodile ciljeve, bukti plamen! (FOTO/VIDEO)

U napadu Izraela na Iran poginula su dva iranska vojnika, objavljeni snimci udara

screenshot X

Izraelski napad na Iran je završen, objavila je pre zore u subotu izraelska javna radiotelevizija nakon što je Tel Aviv rekao da je pogodio vojne ciljeve u Iranu.

- Trenutno se nalazim u Teheranu, glavnom gradu Irana. U smeru u kojem moja kamera snima, ovo svetlo područje, je vojna baza. Iznad te baze snimili smo iransku protivvazdušnu odbranu u aktivnostima presretanja - čuje se na snimku reporter Li Jianan, koji je bio među prvima koji je sinoć snimio napade koje je Izrael pokrenuo na Iran.

Oni su išli u tri talasa, objavila je naknadno izraelska vojska, a gađane su mete u tri područja, od kojih je jedna i kod glavnog grada Irana.

screenshot X 

Međutim, zasad nema izveštaja o civilnim žrtvama, pa ni o oštećenjima na nuklearnim i naftnim postrojenjima. Rakete koje su odjekivale tokom cele noći ipak su se mogle videti iz glavnog grada.

Iran je u međuvremenu saopštio da su dva njegova vojnika poginula u izraelskom napadu.

screenshot X 

- U izraelskim napadima na Iran jutros su poginula dva vojnika - navodi se u saopštenju iranske vojske, prenela je Al Džazira.

Ranije je vojska saopštila da su izraelski udari izazvali "ograničenu štetu".

Inače, izraelski napad na Iran je dovršen, objavila je pre zore u subotu izraelska javna radiotelevizija nakon što je Tel Aviv rekao da je pogodio vojne ciljeve u Iranu radi odgovora na iranske napade na Izrael ranije ovog meseca.

Iranski mediji su zabeležili više eksplozija tokom nekoliko sati u glavnom gradu i u blizini vojnih baza.

Bliski istok je očekivao izraelski odgovor na iranski napad, u kojem je 1. oktobra na Izrael ispaljeno oko 200 balističkih projektila, što predstavlja drugi direktan napad na Izrael za šest meseci.

Napetosti između rivala Izraela i Irana su eskalirali otkako je Hamas, proiranska palestinska militantna grupa u Gazi, napao Izrael 7. oktobra 2023. godine.

(Kurir.rs/Večernji.hr/Al Jazeera/Preneo: V.M.)

 BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

04:48
Da li je napad Irana povećao tenzije na globalnom nivou? Izvor: Kurir televizija