VIŠI SUD U BEOGRADU ODREDIO PRITVOR BILJANI I MARIJI KROJAČICI! Devojku iskoristile i podvodile klijentima, terete se za trgovinu ljudima!

Shutterstock

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana osumnjičenoj Biljani P. (30) i Mariji O. (25) zbog sumnje da su zloupotrebom poverenja i teških prilika oštećenu vrbovale, a potom predavale klijentima u cilju vršenja prostitucije i seksualne eksploatacije. 

Kako smo ranije preneli, osumnjičene devojke su saslušane u nadleženom Višem javnom tužilaštvu u Beogradu. One su na saslušanju negirale izvršenje krivičnog dela i iznele svoju odbranu, a Više javno tužilaštvo u Beogradu je posle saslušanja predložilo Višem sudu u Beogradu da osumnjičenima bude određen jednomesečni pritvor kako ne bi uticale na svedoke i da ne bi ponovile krivično delo u kratkom vremenskom periodu, što je sada i potvrđeno. 

Naredbom o sprovođenju istrage, Biljani P. i Mariji O. se na teret stavlja krivično delo trgovina ljudima u saizvršilaštvu. Postoje osnovi sumnje da je Biljana P. krajem februara 2023. stupila u neposredni kontakt sa oštećenom u jednom ugostiteljskom lokalu u Mladenovcu, te zadobila njeno poverenje, a zatim je, koristeći tešku materijalnu situaciju oštećene, davanjem druge koristi, stvaranjem osećaja straha zbog neravnopravnog odnosa i uz primenu pretnje, zavrbovala oštećenu da se odaje prostituciji.

Nakon toga je u februaru i martu 2023. godine obezbedila više klijenata, koji su bili gosti pomenutog lokala i predavala im oštećenu da s njom imaju seksualne odnose u vozilima u blizini lokala.

Od aprila 2023. do 8. januara 2024. godine Biljana P. je u apartmanima u Železniku i centru Beograda obezbedila više klijenata, a Marija O. odvodila i klijentima predavala oštećenu, kako bi sa njom imali seksualne odnose, za šta su klijenti novac predavali Biljani P. Pri poslednjem seksualnom odnosu klijenti su bili izuzetno grubi prema oštećenoj.

Osumnjičena Biljana P. je zaposlena kao vozač u Vojsci Srbije, dok se osumnjičena Marija O. školovala za krojačicu.

(Kurir.rs - J. Spasić)

 BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

06:07
TRGOVINA LJUDIMA Izvor: Kurir TV