OVO JE DVOSTRUKI UBICA IZ BIJELOG POLJA: Zločinac upucao brata i sestru, potraga za njim još traje! Monstrum silovao babe, krao, pucao i na policiju (FOTO)

Dvostruki ubica iz Bijelog Polja

Shutterstock, Facebook

Brat i sestra Milanka i Jovan Madžgalj ubijeni su sinoć u zaseoku Sokolac u Bijelom Polju, a ubica je Alija Balijagić (56) iz Banjeg Sela.

Njihova tela su pronađena u porodičnoj kući, a prema saopštenju Uprave policije Crne Gore, ubica je i dalje u bekstvu.

Kako piše RTCG, za osumnjičenim je policija tragala i prethodnih 15 dana zbog drugog krivičnog dela, krađe puške. Jedan službenik Uprave policije Područne jedinice Bijelo Polje A.S. povređen je tokom potrage nakon što se vozilo interventne jedinice prevrnulo jutros, oko 2.40 časova, saznaju Vijesti.

Ovo nije prvi put da ga policija traži jer je Balijagić 2016. godine osuđen za krivično delo silovanje.

Osuđen je u bjelopoljskom Višem sudu, ko­jim je pred­se­da­vao Vu­ko­mir Bo­ško­vić, na sedam godina zatvora, nakon što je silovao sedamdesetšestogodišnju ženu 30. oktobra 2015. godine, u prigradskom naselju u Bijelom Polju.

Kako kažu iz policije "sve raspoložive policijske jedinice Regionalnog centra bezbednosti "Sever", Protivterorističke jedinice, policijski psi i helikopterska jedinica MUP-a i Vojske Crne Gore stavljene su na raspolaganje i preduzimaju intenzivne aktivnosti u cilju lociranja i lišenja slobode ovoga lica.

Facebook 

"Apelujemo na građane Bijelog Polja, naročito meštane pomenutog sela, da budu oprezni, ostanu u svojim objektima stanovanja i ne dozvole ulazak u iste nepoznatim licima, dok policija preduzima sve aktivnosti iz svoje nadležnosti u cilju stavljanja bezbednosne situacije pod kontrolu i lišenja slobode izvršioca. Osim toga, apelujemo na građane da bilo koju informaciju koju smatraju da može biti značajna, u odnosu na ovaj događaj, prijave policiji", piše u saopštenju.

Prema nepotvrđenim vestima, zločinac je u petak ručao u kući u kojoj je nekoliko sati kasnije iz vatrenog oružja ubio domaćine.

Balijagića na ovim prostorima pamte kao razbojnika koji se odmetnuo u šume, a zbog razih razbojništava i razbojničkih krađa i drugih dela oko dve decenije je proveo u zatvoru. Krajem osamdesetih sumnjičio se za više krađa po okolnim selima, nakon čega je prešao i u našu zemlju. U maju 2015. godine njega su pretukla trojica komšija, nanevši mu teške telesne povrede. Balijagić je tada tvrdio da se smirio, da mu braća i i sestre, koji žive u inostranstvu pomažu materijalno, i da želi da vodi miran i pošten život, iako se oseća odbačenim od društva.

(Kurir.rs/Vijesti, Dan)