"NEĆE VALJDA SMAILAGIĆ DA IM DA 20 POENA?!" Čuveni srpski trener žestoko udario po bivšem igraču Partizana, ali i košarkašu Zvezde: Izgledao je smešno!

Nenad Kostić

Crvena zvezda bila je prva u Evroligi sa skorom 3-0, pa su onda usledila dva poraza, prvo od Barselone u Areni posle produžetka, pa onda ubedljivo od Reala u Madridu. Veliki problem za crveno-bele uz sve to je povreda Džoela Bolomboja, pa se sada traže rešenja za centarsku poziciju.

O meču u Španiji i problemima ekipe pričao je Vlade Đurović gostujući na televiziji Arena sport.

"Posle poraza od Barselone nisam očekivao da Zvezda može da se digne i nešto da uradi u Madridu protiv Reala koji polako ulazi u formu. Kampacova partija bila je recital, igrao je samo 19 minuta, niko nije igrao više od 21 minut, to znači da nisu jurili razliku, a napravili su je. Svi su igrali, svi su se upisali, Zvezda lagano izgubi. Postoji neko opravdanje, nije bilo Bolomboja i Nedovića što je hendikep za Zvezdu, ali sam očekivao veću borbenost", počeo je Đurović.

Zasmetao mu je posebno jedan igrač - Uroš Plavšić. On je posle povrede Džoela dobio šansu da igra i u Madridu je za 19 minuta dao 7 poena, uz 3 skoka.

Starsport 

"Šta Plavšić može da izgubi ako dobije rampu od Tavaresa i Ibake koji su za klasu jači i iskusniji, uđi, napravi pet penala. Čitao sam izjavu neku da je zadovoljan. Izgledao je smešno pored njih dvojice, nema veze što je došao iz Mege direktno, morao je bolje."

Zatim se osvrnuo na veoma loše šutersko veče ekipe (15/37 za dva, 9/32 za tri). "Mekintajer i Kenan šutiraju 2/8, Teodosić i Jago 3/8, Dobrić 1/4, niko nema 50 odsto šuta, ne može tako da se dobije meč. Ovakav šuterski dan je rezultirao ovim što jeste."

"Koga bi Sferopulos doveo iz Žalgirisa?"

U narednom kolu Evrolige Zvezda ide na gostovanje Žalgiisu.

"Zvezda ide Žalgirisu, nema goreg momenta, oni su prvi, sami na tabeli, poslednji put su tu bili kad je Sabonas igrao za njih. Sada su prvi, bila bi puna dvorana u Kaunasu i da su zadnji. Igraće na granici faula. Žalgiris ima manji budžet od Zvezde i objektivno ima slabiji tim, ne zato što su manje plaćeni, nego zato što su slabiji."

Dao je potom interesantno poređenje dva tima.

"Koga bi Sferopulos doveo iz Žalgirisa? Trojicu, možda ajde četvoricu. Trinkijeri bi uzeo bar sedam igrača Zvezde. Prema tome Zvezda mora da uđe u rat na toj utakmici. Nije problem ako se izgubi jer Žalgiris dolazi posle u Arenu. Postoji šansa, gledaće meč sa Realom, hteće da razbiju Zvezdu koja mora da igra bolje. Mora da uđe više u rat, manje da respektuje rivala. I Teodosić je pričao o tom respektu, maltene kao da su autograme hteli da uzmu Realu na terenu. Nema dileme da putovanja imaju uticaj, sve to je bilo, ali to je imao i Real. Kampaco kao da je hteo da pokaže ko je. Nije promašio nijedan šut, verovatno je imao poseban motiv. Voli Zvezdu, pričao je sa svim igračima. Uvek će rado doći u Beograd. Profesionalac je."

Ahmet Okatali / AFP / Profimedia 

"Petrušev ima bar 10 poena u rukama"

Pre duela sa Žalgirisom Zvezda igra u Zadru.

"Pred Zadar-Partizan sam rekao da Partizan nema šta da brine, da nemaju tri-četiri igrača, da nema Luke Božića, da su slabiji nego prošle godine. Došlo je 5.000 ljudi zbog Partizana i namučio se, jedva je dobio. Ne verujem da će Zvezda dobiti ako ne da sve od sebe. Pošteđen je Nedović, možda će biti ključ na ovom meču, ali ako ga istrošiš protiv Zadra, kako onda da dobiješ Žalgiris? Mora neko od glavnih da se odmori za Kaunas, ideš autobusom tamo iz Viljnusa, oni se bacaju po terenu. Ulanovas igra 100 godina, jel treba on da nas razbije. Neće valjda Smailagić da im da 20 poena i 10 skokova. Zvezda ima bolji tim i dosta dobrih igrača."

Starsport 

U Hrvatskoj neće igrati Filip Petrušev koji se vratio u Zvezdu na pozajmicu do kraja sezone.

"Igraće bolje u paru sa Bolombojem, najbolje igra u reprezentaciji sa Jokićem. Tako kako je igrao u reprezentaciji, kao doktorat da piše. Inteligentan je igrač, utrčava kako treba, kad Jokić primi loptu, on utrčava, zna gde će da dobije loptu, ne daje ispod 15 poena u reprezentaciji uz Jokića. Takve pasove može donekle Luka Mitrović da mu doda ili Teodosić, može od Miloša da ih dobije. Veliko pojačanje za Zvezdu. Ne mogu da kažem da ima 15, ali ima 10 sigurnih poena. Ni Bolomboj, Mitrović ni Plavšić nemaju 15 poena, ne možeš da budeš siguran, Filip će dati minimum 10 poena", zaključio je Đurović.

Kurir sport / Mondo / Arena sport

 BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

06:43
Izjave Crvena zvezda pred Baskoniju Izvor: Kurir