Voja Brajović ponovo postao Tihi: 50 godina od serije "Otpisani" glumac se vratio u rolu šarmantnog ilegalca sa beogradskog asfalta

Obučeni u originalne kostime iz "Otpisanih", muzičari su snimili video-spot na autentičnim lokacijama na kojima je u Beogradu pre pola veka nastajala serija.

Nikola Ristić, RTS

Big bend RTS snimio je novu verziju muzičke teme iz serije "Otpisani". Za potrebe snimanja spota naš čuveni glumac Vojislav Voja Brajović ponovo je ušao u lik šarmantnog beogradskog ilegalca Tihog.

Naime, numera koju je davne 1972. godine komponovao Milivoje Mića Marković dobila je novi aranžman. Big bend Radio-televizije Srbije, kojim je Mića Marković jedno vreme upravljao, snimio je spot za muzičku temu koja je vremenom postala "himna urbanog Beograda".


Obučeni u originalne kostime iz "Otpisanih", muzičari su snimili video-spot na autentičnim lokacijama na kojima je u Beogradu pre pola veka nastajala serija.

Nikola Ristić, RTS 

Već u prvim kadrovima spota pojavljuje se legendarni Voja Brajović u ulozi po kojoj je postao voljen širom nekadašnje Jugoslavije. Reditelj spota je Saša Gabrić.

Mali honorari

Glumac Vojislav Voja Brajović jedan glavnih protagonista serije "Otpisanih“, u kojoj je tumačio lik Tihog.

Nikola Ristić, RTS 

Za Tihim su ludele sve devojke, a Voja je, uz Gagu Nikolića, bio jedan od najlepših glumaca jugoslovenske kinematografije. Iako su "Otpisani" jedna od najpopularnijih domaćih serija svih vremena, 

- Kaskaderi su zarađivali mnogo više od nas. Oni su naplaćivali po padu i najviše su zarađivali, a mi smo ostali siromašni. Mislim da nikad nisam bio siromašniji nego tada. Potpisivali smo ugovore za male pare. Kada sam pokušavao da pregovaram za veći honorar, producenti su mi rekli: Ako ti nećeš da potpišeš, ima ko hoće za te pare! Nisam imao hleb da jedem - ispričao je glumac za "Informer", dodajući da su konačno profitirali od druge sezone, snimljene četiri godine kasnije.

(Kurir.rs/I.M.)

 BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

03:34
Voja Brajović o preuzimanju tela Dejana Mijača Izvor: Kurir