KANCELARIJA ZA KOSOVO I METOHIJU: Prebijanje Subotića dokaz da Priština koristi gestapovske metode nasilja nad Srbima

Iz Kancelarije za KiM upozoravaju da su prekomerna upotreba sile i policijska tortura odavno svakodnevica na severu Kosova i Metohije.

Kancelarija Za Kim

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da sinoćno prebijanje Srbina iz Kosovske Mitrovice Miloša Subotića u policijskoj stanici iznova potvrđuje da Priština protiv pripadnika srpskog naroda sada već rutinski primenjuje gestapovske metode zastrašivanja i nasilja.

Upozoravaju da su prekomerna upotreba sile i policijska tortura odavno svakodnevica na severu Kosova i Metohije.

"Jasno je da akti nasilja i torture nad Srbima imaju samo jedan cilj - zastrašivanje u funkciji proterivanja i etničkog čišćenja severnog dela pokrajine", navodi se u saopštenju.

Iz Kancelarije za KiM su poručili da će Srbija nastaviti da metodično evidentira sve napade na Srbe, jer će odgovorne morati da sustigne pravda.

Ukazuju i da je međunarodno prisustvo na Kosovu i Metohiji dužno da, u skladu sa međunarodnim pravom i propisima koji bi trebalo da se primenjuju na terenu, spreči torturu nad Srbima i sve otvorenija kršenja ljudskih prava našeg naroda.

"Predstojeće sedmice će pred Savetom bezbednosti UN biti razmotren novi šestomesečni izveštaj UNMIK-a o situaciji na Kosovu i Metohiji, a Srbija će i ovu priliku iskoristiti da pažnju svetske javnosti skrene na sve vidove fizičkog i pravnog nasilja koje nad Srbima sprovodi režim Aljbina Kurtija", navodi se u saopštenju.

Kurir.rs / Kosovo online

 BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

01:15
DA LI ĆE DRŽAVNI VRH SUTRA PROGLASITI OKUPACIJU KIM? Analitičari upozoravaju: Ako se to desi, onda se zna šta je sledeći korak...  Izvor: kurir televizija