BELA KUĆA UPOZORILA IRAN! SAD se oglasile povodom napada Izraela, Teheranu jasno stavili do znanja šta ne sme da uradi!

Bela kuća upozorila Teheran na posledice

Shutterstock, X/Printscreen/@Defense_GDA

Bela kuća je nagovestila da bi noćašnji izraelski napadi na Iran trebalo da prekinu međusobne direktne napade dve zemlje, upozoravajući istovremeno Teheran na posledice, ako odgovori.

Visoki zvaničnik Bele kuće rekao je da administracija veruje da bi izraelska operacija trebalo da "zatvori direktnu vojnu razmenu" između Izraela i Irana, i da su ostali saveznici SAD saglasni.

Predsednik SAD Džozef Bajden i njegov savetnik za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan dobijali su obaveštenja sve vreme trajanja napada, rekao je zvaničnik anonimno novinarima.

Dodao je da je izraelska operacija bila "opsežna, ciljana i precizna". Zvaničnik je naglasio da SAD nisu bile umešane u napad.

Izrael je tokom noći napao vojne ciljeve u Iranu kao odgovor na raketne napade Teherana početkom ovog meseca.

Iran je saopštio da se njegov sistem protivvazdušne odbrane "uspešno suprotstavio izraelskim napadima na vojne ciljeve u provincijama Teheran, Khuzestan i Ilam uz ograničenu štetu na nekim lokacijama".

(Beta)

 BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

03:41
"IZRAELCI SU BILI UPOZORENI! ZAŠTO NISU REAGOVALI?" Karan: Nešto im je promaklo! Vitorović: Kina uspešno vezuje TEHERAN I RIJAD Izvor: Kurir TV