PREKO 100 AVIONA UČESTVOVALO U NAPADU NA IRAN! Prešli su hiljade kilometara do cilja!

Čak 100 aviona odletelo za Iran

screenshot X

Preko 100 aviona učestvovalo je u napadu Izraela na Iran, uključujući najsavremeniji F-35, prenosi "Jerusalem post".

IDF je potvrdila da je operacija fokusirana striktno na vojne ciljeve, izbegavajući nuklearna i naftna postrojenja kako bi sprečila širu eskalaciju sukoba. Ostaje visoka pripravnost jer Izrael predviđa potencijalnu odmazdu, ne samo od Irana.

Ovaj napad velikih razmera uključivao je preko 100 aviona koji su putovali oko 2.000 kilometara. Prema stranim izveštajima, udari su bili fokusirani na Teheran, pri čemu je IDF navela da je svaki talas ciljao isključivo vojna mesta, ublažavajući dalje rizike od sukoba.

Izrael je rano ujutru u subotu napao Iran serijom vazdušnih udara, saopštivši da gađa vojne lokacije u znak odmazde za baraž balističkih projektila koje je Islamska Republika ispalila na Izrael početkom ovog meseca.

Eksplozije su se mogle čuti u iranskoj prestonici Teheranu, iako je Islamska Republika Iraninsistirala da su ove eksplozije izazvale samo "ograničenu štetu".

(Kurir.rs/Jerusalem post)

 BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

10:31
Iran lansira rakete na Izrael: Politički manevar ili uvod u širu vojnu operaciju? Stručnjaci analiziraju Izvor: Kurir televizija