INTERVJU O KOM PRIČA CELA PLANETA! Tramp tri sata razgovarao sa Roganom, ZAKASNIO NA SKUP: Pričao o izborima, ali i o vanzemaljcima i KONTROVERZNOM generalu

Youtube/PowerfulJRE

U dugoočekivanom intervjuu, bivši američki predsednik i ovogodišnji republikanski kandidat Donald Trampdotakao se širokog spektra kulturnih i političkih pitanja u tročasovnom razgovoru sa Džoom Roganom, voditeljem jednog od najpopularnijih podkasta na svetu.

Podkast, koji je trajao toliko dugo da je Tramp na kraju zakasnio na svoj miting u Travers Sitiju u Mičigenu, bio je još jedan primer Trampove strategije okretanja netradicionalnim medijima uoči izbora. Rogan, koji ima više od 17 miliona pretplatnika na Jutjubu, predstavlja platformu sa velikim dosegom koja omogućava Trampu da dopre do određene publike i izrazi svoje stavove bez zadržavanja.

Razgovor su obeležile razne teme koje je Tramp iznosio u svojim kampanjama, ali i novi kontroverzni komentari. Bivši predsednik je rekao da rat u Ukrajini"nikada ne bi počeo" da je on bio predsednik, kritikovao je medije zbog navodnog favorizovanja potpredsednice Kamale Haris tokom kampanje i više puta je isticao da su demokrate "opasnije od stranih neprijatelja". On se takođe osvrnuo na svoju tvrdnju o "ukradenim" izborima 2020. godine, rekavši da su promene izbornih zakona, koje su sprovedene zbog pandemije, nelegitimne bez odobrenja zakonodavstva.

Rogan ga je pitao za "pokradene" izbore

Trampove tvrdnje o izborima 2020. privukle su veliku pažnju tokom intervjua, a Rogan ga je zamolio za konkretne primere kako veruje da su izbori "ukradeni". Trampov odgovor ostao je neodređen i zasnovan na tvrdnji da su promene sprovedene bez neophodnog zakonodavnog odobrenja, pozivajući se na olakšane uslove za glasanje tokom pandemije, koje je nazvao "nezakonitim".

Intervju je takođe bio prilika da Tramp iznese svoj stav o mogućem drugom mandatu, rekavši da će, ako pobedi, to biti "poslednji izbori" na kojima će se kandidovati, ali je bio neodređen po pitanju mogućnosti da se ponovo kandiduje ako izgubi.

- Ako pobedim, to će biti moji poslednji izbori - rekao je Tramp, ističući potrebu za "poštenim izborima" kao ključnu poruku.

Vanzemaljci i generali Konfederacije

Rogan je Trampu postavljao pitanja o vanzemaljcima. Tramp je prokomentarisao da "nema razloga zašto Mars i druge planete ne bi trebalo da imaju oblike života". Rogan ga je odmah ispravio, navodeći da na Marsu nema znakova života, na šta je Tramp odgovorio da je "moguće da postoji život koji mi ne prepoznajemo".

Rogan je takođe usmerio razgovor ka istorijskim ličnostima, posebno Robertu E. Liju, generalu Konfederacije tokom Američkog građanskog rata. Tramp je, kao i ranije, Lija nazvao "genijem", na šta se Rogan branio da je reč o "strateškoj vrednosti generala", sa čime se Tramp složio. Rogan je kasnije primetio da bi Trampove komentare o Liju javnost mogla protumačiti kao podršku Konfederaciji.

(Kurir.rs/Index/Preneo: Đ. M.)