AMERIKANAC UDARIO PO DENVERU ZBOG JOKIĆA: "Kada će konačno da dobije pomoć?"

Kendrik Perkins stao u odbranu Nikole Jokića što iznenađuje mnoge...

Instagram, AP/David Zalubowski

Nikola Jokić upisao je tripl-dabl već u prvom meču sezone protiv Oklahome, ali je njegov tim dosta lako izgubio taj meč (102:87). Posle svega što se dogodilo samokritični su bili svi u Nagetsima, od trenera Majkla Melouna, preko srpskog centra. Svesni su i oni da situacija nije idealna.

Javljaju se posle utakmice mnogi analitičari, među kojima je i Kendrik Perkins. On inače često kritikuje Srbina, a ovog puta je stao u njegovu odbranu i isprozivao je Džamala Mareja i druge igrače tima iz Kolorada. "Meloun je rekao odmah da njegov tim mora da uđe u formu. Ni Jokić nije u formi, ali je imao tripl-dabl. Kada će da dobije neku pomoć?", počeo je Perkins.

Printscreen 

Zatim se obratio Marjeu, igraču koji je potpisao novi ugovor vredan 208 miliona dolara. "Džamale, pomozi svom bratu. Razumem da je ime izgradio u plej-ofu, ali oni su izgubili Kaldvel-Poupa i Marej mora da podigne nivo igre. Može li da bude Ol-star kalibar igrača tokom sezone? Čoveče, ovo se dogodilo i na Olimpijskim igrama, deluje izgubljeno bez Nikole na terenu. Treba da pristupi sezoni kao da ima nešto da dokaže", jasan je Perkins.

Na to se nadovezao i njegov kolega Brajan Vinhorst. "Ova utakmica je pokazala sve brige o Denveru, Oklahoma je izdominirala protiv njihove druge petorke, čim su ušli igrači sa klupe. Druga stvar je šut za tri, dali su samo 7 od 38 trojki", zaključio je Vinhorst.

Kurir sport / Mondo