Debitantska knjiga, Dušan Miklja i priče 30 mama oduševili posetioce Sajma knjiga: Zbog jednog srpskog pisca se redovi čekali satima

Sat i po sečkalo u redu za potpis "Strana B" dr Vanje Mandić Maravić, a poštovaoci rada čuvenog novinara jednako su tražili da im potpiše novu knjigu "Galerija – zatvoreno zbog popisa", koliko i jedan od prethodnih romana "Životi za iznajmljivanje", čime je još jednom potvrđena važnost ovog dela

Miloš Vučićević

Atmosfera na štandu Vulkan izdavaštva, u petak, 25. oktobra, na Beogradskom sajmu knjiga iznanadila je mnogobrojne posetioce. Za potpis na debitantski naslov "Strana B" dr Vanje Mandić Maravić čitaoci su čekali u redu i sat i po, a poštovaoci rada Dušana Miklje jednako su tražili da im potpiše novu knjigu "Galerija – zatvoreno zbog popisa", koliko i jedan od prethodnih romana "Životi za iznajmljivanje", čime je još jednom potvrđena važnost ovog dela.

Miloš Vučićević 

Kraj ovog dana na Vulkanovom štandu dodatno su uzbudljivim učinili idejni tvorci knjige "Mama, sve je u redu, utorak je u sredu", Maja Maršićević, Marijana Jordanov i Violeta Sremčević, pretvorivši predstavljanje ove društveno značajne i duhovite zbirke priča u proslavu rođendana. Ove dame, koje su 30 priča mama i jednu priču tate „upakovale“ u knjigu čiji je cilj da smanji pritisak na novopečene majke da moraju biti savršene u ovoj ulozi, priredile su svojim prijateljima i znatiželjnim prolaznicima nesvakidašnje sajamsko iskustvo sa kolačima i ponekom čašom vina.

Miloš Vučićević  Maja Maršićević, Marijana Jordanov i Violeta Sremčević

Knjigu su kupovali roditelji koji su na Sajam došli sa decom, ali i mnogi drugi koji su saznali da time pomažu svim majkama, jer je trećina sredstava od prodaje knjige Mama, sve je u redu, utorak je u sredu, koju je podržao i brend Pampers, usmerena na aktivnosti podrške ženama koje se suočavaju sa izazovima postporođajnog perioda u saradnji sa Institutom za mentalno zdravlje Palmotićeva. Sajam traje još sutra, a kako navode iz Vulkana popusti su do 80%.

Miloš Vučićević 

Najprodavanija izdannja ovog izdavača su knjige Miodraga Majića i Gijoma Muso. 

„Najiskrenije, zaista me iznenađuje ovoliko interesovanje čitalaca. Svako ko bi pomislio da je to nešto što mu pripada, ne bi bio u pravu“, rekao je tim povodom Majić, naglašavajući da ga oduševljenje publike neće uspavati. „Svestan sam da su talasi oduševljenja prolazni, dok kvalitet ostaje. Verujem da će se ljudi i dalje prepoznavati u mojim delima“, dodao je autor, osvrnuvši se na nedavno održanu promociju svog novog romana Pod tuđim suncem. 

Miloš Vučićević 

Majić je dosad uspeo da održi visok kvalitet svojih romana, što potvrđuju činjenice da se i njegova knjiga "Deca zla" na Sajmu knjiga našla na trećem mestu po broju prodatih primeraka, dok su posetioci Sajma u nepreglednom redu u nedelju po podne strpljivo čekali na njegov potpis. Čitaoci su želeli da im se popularni autor potpiše i na knjigama Ostrvo pelikana i Rudnik, romanu koji je nedavno, povodom 40.000 prodatih primeraka, štampan u tvrdom povezu. Majić i danas od 17 potpisuje knjige.