BOMBA! VLAHOVIĆ IGRA ZA SRBIJU: Švajcarci i Danci čuvajte se Dušana Silnog!

Napadač Juventusa poručio selektoru da je spreman i da na njega može da računa za ključne utakmice u Ligi nacija

Nemanja Nikolić

Dušan Vlahović posle pet meseci ponovo će zaigrati za srpsku fudbalsku reprezentaciju! Ovu ekskluzivu Kurira potvrdio direktor A selekcije Stevan Stojanović.

Fudbalska reprezentacija Srbije nikad jača, trebalo bi da dočeka poslednji prozor Lige nacija A divizije i odlučujuće utakmice protiv Švajcarske i Danske. Selektor Dragan Stojković Piksi pozvaće za mečeve u novembru sve najbolje što Srbija ima.

Nemanja Nikolić 

Kurir je pitao direktora A reprezentacije Stevana Stojanovića kolike su šanse da Dušan Vlahović i još neki fudbaleri koji su igrali na EURO ponovo ubuku crveni dres sa državnim grbom i pojačaju konkurenciju za Ligu nacija.

- Naš primarni cilj je da ostanemo u A diviziji Lige nacija. Verujem da to možemo i da ostvarimo. Računamo na Dušana Vlahovića! Tako je bilo i ranije, samo što ga selektor Dragan Stojković nije zvao, jer je Dušan imao porodične probleme, što je i poznato javnosti. Njih dvojica su se čuli pre nekoliko dana, a prema informacijama kojima raspolažem, Dušan je rekao da je spreman i da selektor može da računa na njega, ukoliko ga pozove - potvrdio je Kuriru Stevan Stojanović.

Starsport/Srđan Stevanović 

Ako se vraća Dušan Vlahović, interesovalo nas je da li postoji opcija da tu bude još nekoliko povratnika koji su igrali ne EURO u Nemačkoj.

- Da se razumemo, selektor se nije odrekao nijednog fudbalera, posebno ne onih koji su igrali na Evropskom prvenstvu. Liga nacija kao takmičenje poslužila nam je da u jakoj konkurenciji i sa kvalitetnim timovima proverimo igrače koji su budućnost i koji nisu imali priliku da redovno igraju za Srbiju. Sve ostale znamo, jer su sa nama svih ovih godina prošli mnogo toga. Hajde da ne otkrivam imena, videće javnost kada bude objavljen spisak - poručio je Stevan Stojanović.

Fudbalska reprezentacija Srbije trenutno zauzima treće mesto u svojoj grupi A divizije sa četiri boda. Orlovi 15. novembra igraju prvo u gostima protiv Švajcarske koja ima jedan bod, a onda poslednji meč u Leskovcu, tri dana kasnije, protiv Danske. Prvo mesto u grupi zauzima Španija sa deset bodova, dok Danska ima sedam. Dva prvolasirana tima ostaju A diviziji, treći igra baraž, a poslednji se seli u B diviziju.

This browser does not support the video element.

03:45
U ČEMU JE ZAKAZALA REPREZENTACIJA SRBIJE NA EP? Stručnjaci nemaju dilemu: Imamo odlične igrače, ali nemamo sistem  Izvor: Kurir televizija