ŠTA BI PIKSI DOBIO SA SRBINOM IZ ŠVEDSKE: Lud je za Srbijom! Igra kao štoper i u veznom redu, a krasi ga i jak nacionalni naboj

Pavle Vagić je fudbaler na kojeg svakako treba obratiti pažnju

Sportimage / Alamy / Alamy / Profimedia

Pavle Vagić, novo je ime od srpskih fudbalera rođenih u inostranstvu, koji bi mogao da dobije poziv selektora Dragana Stojkovića.

Posebno zato što se radi o polivalentnom fudbaleru, koji može jednako dobro da igra u veznom redu i odbrani. Kroz mlađe kategorije Pavle Vagić (24) igrajući za Švedsku, zemlju u kojoj se rodio, igrao je kao centralni i defanzivni vezni, dok poslednju sezonu u Hamarbiju igra kao štoper.

Bildbyran / ddp USA / Profimedia 

Kurir je stupio u kontakt sa ljudima iz Švedske koji odlično poznaju osobine, ali i mentalitet Pavla Vagića.

- U omladincima Malmea igrao je krilo, bio je dominantan, ima dobar šut. Onda je prešao u Mjelbi, igrao dobro na prelazu iz omladinaca u seniore. Potom je otišao u ekipu AFC i tu se povredio. Po vokaciji je "osmica", tzv "boks tu boks" igrač. U Hamarbiju igra kao defanzivac koji je dobar na lopti, miran u pasu, a on to kao vezni igrač ima. Čvrst je, fizički dobar - otkriva izvor iz fudbalskih krugova Švedske i nastavlja:

- Karakterno, Pavle Vagić je klasično gastarbajtersko dete, koje ima veliki nacionalni naboj prema Srbiji. Mnogo dobar momak, potiče iz zdrave porodice koja živi u Malmeu,a na njega veliki uticaj ima otac. Sa fudbalskog aspekta, nedostaje mu defanzivna orijentacija za top nivo, jer nema odbrambeni mentalitet. Imao je određene padove i uspone u karijeri, ali dugi niz godina igra profesionalan fudbal. Opet, Vagić je u suštini kompletan igrač, u dobrim godinama.

Printskrin/Instagram 


Pavle Vagić visok je 188 centimetara, nije debitovao za A tim Švedske i nije u planu selektora Jana Dala Tomasona. Za mlade kategorije selekcija Švedske upisao je 38 utakmica. Bio je pozvan u A selekciju Švedske 2022. ali nije dobio priliku da debituje u žutom dresu. Jedan od uzora mu je Zlatan Ibrahimović.

This browser does not support the video element.

03:45
U ČEMU JE ZAKAZALA REPREZENTACIJA SRBIJE NA EP? Stručnjaci nemaju dilemu: Imamo odlične igrače, ali nemamo sistem  Izvor: Kurir televizija