MUŽ STARLETE TAMARE ĐURIĆ NAMESTIO PRIJATELJA ZA 6.000 EVRA! Aleksandar Šarac izrešetan pre 4 godine pored blindirane mašine u TC "Ušće", ubica već u zatvoru

Privatna Arhiva, ATAIMAGES

Aleksandar Šarac (35) teško je ranjen 17. oktobra 2020. godine u Tržnom centru "Ušće", a preminuo je nakon devet dana borbe, tačnije na današnji dan pre četri godine. Za njegovu likvidaciju sumnjiči se Kraljevčanin Lazar Ilić (27), pripadnik "vračarskog klana" na čijem čelu je bio nedavno uhapšeni Nikola Vušović, zvani Džoni sa Vračara.

Napad se dogodio u popodnevnim časovima 17. oktobra 2020. ugaraži TC "Ušće" kada je okrivljeni Lazar Ilić ispalio kišu metaka na njega. Maskiran, hiruškom maskom na licu i sa kačketom na glavi uspeo je da sakrije svoje identitet, ali je kasnije pomoću nadzornih kamera njegov identitet utvrđen. Lazar Ilić nalazi se u spuškom zatvoru nakon što je u februaru osuđen na pet godina zatvora, jer je planirao likvidaciju Marka Ljubiše Kana, jednog od viđenijih "škaljaraca" u Budvi, samo nekoliko meseci nakon što je počinio ubistvo Šarca. 

Instagram Printscreen, Nemanja Nikolić  Uviđaj nakon ranjavanja Aleksandra Šarca

 Prema optužnici Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, podsetimo, Nikola Kačarević je pripadnicima kriminalne grupe čiji je član bio javljao kretanje pokojnog Aleksandra Šarca, odavao informacije o njegovom kretanju, a za to dobio 6.000 evra. Inače, Tamara Đurić i supruga pokojnog Šarca, Sanja bile su prijateljice i družile su se.

- Od 27. avgusta do 17. oktobra 2020, Kačaravić je ugovarao sastanke sa Šarcem, na različitim lokacijama, fotografisao mesta na kojima zajedno sede i te slike slao Nikoli Vušoviću. Prema optužnici, likvidacija je najpre planirana u jednom poznatom restoranu u blizini Novog groblja. Danima su, kako se navodi, obilazili mesto i pripremali sve - navodi dobro obavešten izvor Kurira.

Kurir  Lazar Ilić označen kao direktni izvršilac ubistva, služi kaznu u Crnoj Gori za drugo krivično delo

 - Promenjena je lokacija egzekucije i to nekoliko puta, kao i izvršilac krivičnog dela. Iliću je tog dana dojavljeno gde se Šarac nalazi. Neko vreme ga je čeka, kao što se i vidi na nadzornim kamerama iz TC, a kada se žrtva pojavila u blizini svog blindiranog automobila, koji je navodno dobio od "škaljarskog klana" izvadio je pištolj i sasuo nekoliko metaka u Šarca. 

 Tada je nastalo opsadno stanje u tržnom centru - ubica je uspeo da pobegne, a ostavio je i brojne dokaze za sobom. S druge strane dok je policija vršila uviđaj, lekari Hitne pomoći prevezli su žrtvu u Urgentni centar, ali je i pored višednevne borbe lekara za njegov život preminuo.

Privatna Arhiva  Jedna od zajedničnih fotografija - ubijeni Šarac, okrivljeni Kačarević i Tamara Đurić

- Lazar Ilić je nakon likvidacije pobegao u nepoznatom pravcu, ali je za sobom ostavio brojne tragove pomoću kojih je utvrđeno da je on egzekutor. Kamere su takođe, snimile i njegov specifičan hod - podseća izvor.

Šok poruke

"Koji Meksiko usred Beograda"

Tokom planiranja likvidacije Aleksandra Šarca došlo je do promene izvršioca. Tako pripadnik kriminalne grupe Uroš Piperski u jednom trenutku obaveštava saradnike da ima "kamikazu za Ušće". Podsetimo, prema navodima optužnice, u metu Aleksandra Šarca je u garaži tržnog centra pucao Lazar Ilić, koji je uhapšen u Budvi u januaru 2021. Posle zločina, optuženi Piperski poslao je Skaj poruku pripadnicima grupe: "Koji Meksiko usred Beograda“.

Kačarević

"Nisam namestio Šarca"

U Specijalnom sudu u Beogradu gde se sudi "vračarskom klanu" za ubistvo Aleksandra Šarca svedočio je i okrivljeni Nikola Kačarević koji je izneo svoju odbranu i naveo da nije kriv za ono što mu se stavlja na teret. Kačarević je naveo da su sa Šarcem poznaje od 2008. godine i da su bili bliski prijatelji koji su i celo pre pre nego što je ubijen proveli zajedno, porodično.

- Moja žena im je poslala skrinšot da je toga dana Aleksandar Šarac zvao mene da se vidimo, a ne ja njega - rekao je Kačrević i dodao da su neposredno pre ubistva njegova bivša supruga Tamara Đurić i udovica Aleksandra Šarca, Sanja Šarac bile na ručku. Takođe, u svoju odbranu naveo je da se tog dana sa dvojicom prijatelja dogovorio da montira plakar u stanu.

- Na dan kada je moj život izgubio život, on me pozvao i pitao da li je Tamara ustala, da zajedno sa njom i njegovom suprugom Sanjom odemo na doručak, ali je ona još spavala. Ja sam otišao na plac, a onda da kupim šarke i lajsne koje su falile za plakar. Pozvao me Šarac i pitao da se nađemo u Ušću, pošto je on išao da kupi detetu igricu. Zvala me u međuvremenu i Tamara, rekla mi je da ide sa Sanjom Šarac na Vračar negde na ručak ili piće i rekla mi da je Šarac rekao da ide sa mnom, pa je interesovalo kada ću da dođem kući da montiram plakara - ispričao je Kačarević u martu pred sudskom govornicom.

Okrivljeni Kačarević je zatim naveo da su pričali, jeli ćevape, a da je nakon toga Šarac otišao da kupi igračku detetu.

- Ja sam otišao u apoteku da kupim lek. Razišli smo se, ja sam nameštao plakar u stanu, a onda je pozvala jedna drugarica i rekla da je Šarac ranjen. Tamara je zvala Sanju, ona se prvo nije javljala, pa se javila i kroz plač joj rekla da je Šarac ranjen. Bili smo u šoku, jer smo do pre 15 minuta bili zajedno - ispričao je iznoseći odbranu suprug Tamare Đurić.

  Bonus video:

This browser does not support the video element.

00:11
Tamara Đurić pokazala dekolte posle vađenja silikona Izvor: instagram/tamarastar89