PUKLA JE "PETARDA" U SUBOTICI! Nemilosrdna Zvezda razbila Spartak, crveno-beli demonstrirali silu i lako upisali novu pobedu u Superligi Srbije!

Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde nastavili su da ređaju pobede u domaćem prvenstvu. Danas, u utakmici 13. kola Superlige Srbije izabranici Vladana Milojevića pobedili su Spartak u Subotici rezultatom 5:1.

Crveno-beli su u ovaj meč ušli nakon teškog poraza od Monaka (5:1) u Ligi šampiona, a pored toga Vladan Milojević imao je velikih kadrovskih problema usled povreda, zbog čega je morao da eksperimentiše sa sastavom.

Od prvog sudijskog zvižduka, pa do kraja utakmice, crveno-beli su bili ti koji su se pitali za aspolutno sve na terenu. Krenuli su ofanzivno gosti, ređali su šanse od samog starta i bilo je pitanje trenutka kada će lopta prvi put završiti u mreži Spartaka.

To se dogodilo u 18. minutu, posle kornera, Krunić je glavom prebacio loptu na drugu stativu, gde je Silas iskoristio grešku protivničkog defanzivca i zatresao mrežu Spartaka za vođstvo Zvezde!

Nisu uspeli domaći fudbaleri da se konsoliduju nakon primljenog gola, Zvezda je konstantno vršila pritisak na poslednju liniju Spartaka sa željom da što pre stigne i do drugog pogotka, dok je jedino uzbuđenje ispred Zvezdinog gola viđeno u 32. minutu. Todoroski je tada prošao pored Lekovića, potom pao u šesnaestercu Zvezde, domaći fudbaleri su tražili penal ali je sudija Radaković samo odmahnuo rukom.

Nastavila je Zvezda da diktira tempo, a prednost je duplirana u finišu prvog poluvremena, odnosno u 40. minutu. Ilić je sjajno izveo slobodan udarac, uputio je strašan centaršut a Rodić je bio najviši u skoku i odličnim udarcem glavom matirao Dulića.

Crveno-beli su na pauzu otišli sa dva gola prednosti, ali sa tom zalihom nisu želeli da se zadovolje u nastavku, pa su u drugo poluvreme ušli još agresivnije sa željom da se postigne još neki pogodak.

Bio je 51. minut kada je Ćalasan igrao rukom, a sudija je pokazao na belu tačku. Napadač crveno-belih Šerif Endiaj preuzeo je odgovornost na sebe i preciznim udarcem uvećao prednost svoje ekipe.

A onda, prvi put kada su domaći konkretnije zapretili lopta je završila u Zvezdinoj mreži. Bila je to dobra kontra Spartaka, šutirao je Andrej Todoroski, a Marko Ilić je loše odreagovao i spustio loptu ispred Luke Bijelovića koji nije imao težak zadatak.

Ipak, taj gol nije poremetio crveno-bele, koji su tri minuta kasnije postigli novi pogodak. Lepo je probio Silas po desnom boku, poslao je loptu u peterac, da bi je Milson samo prosledio u mrežu. Ni tada se Zvezda nije zaustavila, pa je Marin Dulić u 72. minutu ponovo vadio loptu iz mreže, kada je Katai glavom zatresao njegovu mrežu.

Ispostavilo se da je Katai na taj način stavio tačku na ovu utakmicu, u kojoj je Zvezda pokazala klasu i potpuno zasluženo došla do nove pobede u Superligi Srbije.

Uživo
19:49

Završena je utakmica!

19:44

83. minut - Zvezda želi da privede meč kraju...

Opao je ritam utakmice, crveno-beli žele da mirno privedu meč kraju i upišu novu ubedljivu pobedu u Superligi!

19:31
19:21
19:20

61. minut - Sjajna šansa za Zvezdu!

Endiaj se približio golu Spartaka, sjajno je uposlio Ilića koji se nalazio na vrhu kaznenog prostora, šutirao je iz prve i poslao loptu tik pored desne stative!

19:17
19:11
19:05

46. minut - Počelo je drugo poluvreme!

18:48

Završeno je prvo poluvreme!

18:48

45. minut - Igraće se još jedan minut sudijske nadoknade!

18:42
18:41

32. minut - Domaći fudbaleri tražili penal...

Todoroski je prošao pored Lekovića, potom pao u šesnaestercu Zvezde, domaći fudbaleri su tražili penal ali je sudija Radaković samo odmahnuo rukom!

18:25

24. minut - Umalo da bude 0:2

Nova, velika prilika za gostujući tim! Napali su fudbaleri Zvezde, ušli u kazneni prostor rivala i napravili opštu pometnju kod domaćih fudbalera. Šerif je bio u šansi, ali nije uspeo da lepo zahvati loptu i prosledi je u mrežu, koja je usled panike kod igrača Spartaka došla do gol-linije...

18:18
18:10

9. minut - Nova prilika za crveno-bele...

Luka Ilić je izveo korner, Milan Rodić je glavom šutirao ali nije bio dovoljno precizan!

Starsport 

18:07

6. minut - Prva prava prilika na meču!

Sjajno je Luka Ilić izveo slobodan udarac sa desne strane, uputio je oštar centaršut u srce kaznenog prostora Spartaka, Endiaj je šutirao glavom ali je loptu poslao malo iznad prečke!

18:02

Počela je utakmica!

17:09

Ovo su sastavi:

Spartak: Dulić - Kaike, Vitorović, Bogićević, Palasios - Todoroski, Ćalasan, Kolarić, Kvaku, Mijić - Babić

Crvena zvezda: Ilić - Seol, Điga, Leković, Rodić - Krunić, Kanga - Silas, L. Ilić, Milson - Endijale

16:17

Evo ko prenosi današnji meč!

16:11

Izjava Vladana Milojevića pred današnju utakmicu!

true