PORUKA DR DRAGIĆU: NISI HIRURG, NIJE TI MESTO OVDE! Svađa na desetom kongresu Udruženja kardiovaskularnih hirurga

Kao bez glave je otišao sa govornice, čak je i svoj govor zaboravio, kaže za Kurir jedan od učesnika Kongresa

Kurir

Tokom vikenda je održan deseti kongres Udruženja kardiovaskularnih hirurga Srbije, a na njemu je, kako saznajemo, došlo do rasprave među lekarima.

Naime, većina okupljenih hirurga bila je nezadovoljna jer je na kongresu bio i dr Petar Dragić, za kog kardio i vaskularni hirurzi smatraju da mu nije mesto na ovakvom skupu.

Kurir 

- Tačno je da su mu kolege postavljale pitanja, dobacivali su mu, bilo je neprijatno, ali je većina napustila salu. Mi smo ozbiljni kardio i vaskularni hirurzi, radimo veliku hirurgiju i smatramo da dr Dragiću nije mesto na našem kongresu, zato što nije ni kardio ni vaskularni hirurg. Kongres služi da okupi eminentne stručnjake, da razmenimo mišljenja, nove pristupe, trendove, bazirane na naučnim radovima. Mi lečimo ljude, spašavamo živote, a dr Dragić ima svoj privatni biznis u kojem laserske operacije naplaćuje kao da živimo u Americi i nikada se nije bavio hirurgijom u svom životu kao opšti hirurg.

Kurir 

- Kao bez glave je otišao sa govornice, čak je i svoj govor zaboravio, koji je čitao u celosti, a pre toga ga učio napamet. Svaka njemu čast što je napravio svoj biznis, treba i to umeti, ali mi lečimo bolesne ljude, dežuramo, ne spavamo i živimo za pacijente, zaključuje ugledni kardiohirurg - kaže za Kurir jedan od učesnika Kongresa.