KULMINACIJA UKRAJINSKOG RATA: 200.000 ruskih vojnika pod oklopom spremno za Zaporožje!

Ove snage pokrivaju pravce Zaporožje, Dnjepar i Krimski.

Printskrin Ministarstvo odbrane Rusije

Ruska vojska napala je ciljeve u Kijevu uz pomoć kamikaza dronova, sa kojima ukrajinska protivvazdušna odbrana nije mogla da izađe na kraj.

„Ostaci su pali u oblasti Darnicki, izazivajući požar,“ saopštile su kijevske vlasti, dok stanovnici Kijeva na društvenim mrežama pišu o požarima i uništenim objektima u gradu.

U napadu je učestvovalo oko dvadesetak napadačkih dronova. Lokalni izvori su prikazali snimke eksplozija i vatre.

Juče i danas ruski predsednik okupio je nekoliko zemalja u okviru BRICS-a (uključujući Tursku) kako bi potpisali dogovor o zajedničkim ciljevima, stvarajući uniju koja je ozbiljan izazov Zapadu. To je plan dugih godina koji možda datira još iz vremena SSSR-a sa ciljem smanjivanja dominacije SAD.

Međutim, Moskva, koja je trenutno angažovana u ukrajinskom sukobu, želi da ovaj konflikt okonča u svoju korist.

Nove informacije otkrivaju koncentraciju ogromne ruske armije od 200.000 vojnika na jugu Ukrajine. Radi se o kolosalnoj sili, zajedno sa hiljadama tenkova, samohodnih haubica, borbenih vozila pešadije, TOS-1,2,3, koja su koncentrisani na jugu.

Ove snage pokrivaju pravce Zaporožje, Dnjepar i Krimski.

„Odnos artiljerijskih granata na frontu je 1 prema 2. Na početku godine bio je 1 prema 7, a tokom leta 1 prema 3,“ navode izvori.

Ogromna koncentracija ruskih snaga podseća na pripreme za zauzimanje Berlina 1945. godine, ali sada to nazivaju Kijevom, gde planiraju da stignu, bar do predgrađa, kako bi okončali ovaj konflikt i nastavili sa planovima ekonomskog rasta, kako pokazuje i sastanak BRICS zemalja.

Rusi su probili ukrajinsku odbranu i zauzeli polovinu Selidova, postavljajući svoju zastavu na višespratnice.

Pojedini ukrajinski vojni zvaničnici i analitičari u Kijevu ne oklevaju da pišu o lošem stanju ukrajinske vojske i velikom napredovanju ruskih snaga.

Ruske trupe su napredovale u centru Selidova, duž železnice ka Višnevom i u oblasti deponije rudnika koja nosi ime po selu.

Kurir.rs/Oruzjeonline/Preneo: P. P

  Bonus video:

This browser does not support the video element.

10:32
"UKRAJINA ENORMNIM NAPADOM NA MOSKVU SAMO SKRETALA PAŽNJU?" Eksperti tvrde: Znali su da može doći do eskalacije  Izvor: Kurir televizija