"Svi mi u sebi nosimo i mrak" Peđa Marjanović o seriji "Močvara 3": I svoj prvi kadar u karijeri snimio s Goranom Bogdanom za film "Bićemo prvaci sveta"

U razgovoru za TV Ekran glumac otkriva utiske o saradnji s Milenom Marković i Olegom Novkovićem na ovoj drami, a govori i o sedmoj sezoni serije "Ubice mog oca".

Firefly Productions

Mladi glumac Peđa Marjanović osvojio je srca publike ulogom u seriji "Deca zla", koja je preko platforme HBO prikazana širom sveta. Novi i veći izazov imao je u velikom finalu sage "Močvara", čije je emitovanje nedavno završeno na Superstar kanalu. U razgovoru za TV Ekran glumac otkriva utiske o saradnji s Milenom Marković i Olegom Novkovićem na ovoj drami, a govori i o sedmoj sezoni serije "Ubice mog oca".

Firefly Productions 

Kakvi su utisci nakon prikazivanja "Močvare"?

- Zadovoljan sam reakcijama publike. Nisam još stigao da pogledam sve epizode zbog obaveza u pozorištu.

Kako ste dobili ulogu policajca Miloša Skočajića?

- Na kastingu. Prošlo je šest meseci od audicije kad su mi saopštili da sam dobio ulogu. Bio sam i zaboravio na tu priču.

ATA images 

Da li je i vama kao dečaku bio san da igrate policajca?

- Jeste. Moj otac je radio u policiji, sad je u penziji. Međutim, nije ovo uloga koju sam uradio po nekom koga poznajem. Likove uglavnom kreiram tako što uđem u neki svoj svet.

Šta je kod ove uloge bio najveći izazov?

- Snimiti scene s preokretom koji otkriva pravo lice tog mog junaka. Morao sam dobro da promislim. Na filmu mnoge stvari ne odigraš, dok u pozorištu možeš svašta da probaš i vidiš kako to prolazi kod ljudi. Kad sada gledam neku svoju seriju, najviše pažnje obratim na to šta sam odigrao.

Firefly Productions 

Da li ste rekli svojim najbližima ko je ubica?

- Nemam naviku da pričam s porodicom i prijateljima o svom poslu. Kad se vratim kući, druge stvari me zanimaju.

Kakve su bile te ključne scene?

- Snimali smo ih više dana. Zanimljivo je da sam i svoj prvi kadar u karijeri snimio s Goranom Bogdanom za film "Bićemo prvaci sveta". Dobri smo drugari dugo godina. On je pravi partner i s njim se lako sve dogovoriš.

Možete li uporediti ovu seriju s "Decom zla", gde takođe igrate?

- Sličan im je jedino mračni prostor u kom živimo.

ATA images  Goran Bogdan

Gde pronalazite taj mrak za svoje junake?

- Moj profesor Boris Isaković je govorio da su sve uloge u nama. Nije to neka tajna, ali svaki glumac bi trebalo da kopa po sebi. Svaki čovek zapravo u sebi ima te mrakove koje ne otvara. U ljudskoj je prirodi da se ne izlažemo teškim emotivnim stanjima, ali naš posao je takav. Za ulogu si spreman da otkriješ mrak u sebi. Dobro je što moj junak u "Močvari" ima debeo razlog da čini takve stvari.

Firefly Productions  Na snimanju "Dece zla"

Trenutno snimate "Ubice mog oca".

- Igram inspektora Nevena Mirkovića kao i u prošloj sezoni. Ekipa je sjajna.

Da li razmišljate o internacionalnoj karijeri?

- Voleo bih da se oprobam i na stranom tržištu. Za glumca nije teško da nauči jezik radi uloge. Naravno, ako nije to kineski. Govorim engleski i učio sam ruski, a razumem španski i italijanski.