"VOJSKA IZRAELSKOG NEPRIJATELJA UNIŠTILA JE KUĆE!" Snažne eksplozije u Libanu aktivirale signale za zemljotres na izraelskoj teritoriji!

Libanska državna novinska agencija Ani javila je da je izraelska vojska minirala kuće

Profimedia

Libanska državna novinska agencija Ani javila je da je izraelska vojska minirala kuće u dva sela na jugu Libana na granici sa Izraelom, koji je već više od mesec dana u ratu sa proiranskim pokretom Hezbolah.

U selu Adaise, "vojska izraelskog neprijatelja je minirala i uništila kuće u naseljima blizu granice", javlja u svom izveštaju Ani.

Izraelska vojska je izvestila o "eksploziji velike količine eksploziva u Libanu", toliko snažnoj da su se na velikom delu izraelske teritorije aktivirali signali upozorenja na zemljotres. Snimak snimljen sa neba koji kruži društvenim mrežama pokazuje nekoliko ogromnih i istovremenih eksplozija koje su izazvale velike stubove dima.

AFP nije mogao nezavisno da potvrdi autentičnost ovih slika koje su preneli libanski mediji. Ani je takođe izvestila o "velikim eksplozijama" u pograničnom selu Kfar Kila, uz eksplozije koje su se čule u nekoliko južnih regiona.

Proteklih dana, libanska agencija je izvestila o nekoliko sličnih operacija koje je izraelska vojska izvela u pograničnim selima na jugu Libana. U ovim selima se takođe dešavaju nasilni sukobi, a Hezbolah je rekao da se suočava sa izraelskim snagama "iz blizine".

Više od godinu dana, Hezbolah i Izrael razmjenjuju vatru na granici, takozvanom "frontu podrške" koji je otvorio libanski pokret u znak solidarnosti sa Palestincima u Pojasu Gaze. Rat u Libanu raselio je 1,3 miliona ljudi, uključujući više od 800.000 unutar zemlje, prema statistikama UN. Više od pola miliona ljudi, uglavnom Sirijaca, pobeglo je u susednu Siriju, navode libanske vlasti.

(Beta)

  Bonus video:

This browser does not support the video element.

10:12
GRAĐANI SRBIJE U LIBANU, ŠTA SAD? Nakon hitnog apela MSP da se napusti zemlja, Vukosavljević dao VAŽNE SAVETE Izvor: Kurir televizija