(FOTO) OVO SU UBIJENI BRAT I SESTRA IZ BIJELOG POLJA Alija večerao sa njima, pa se vratio da počini KRVAVI PIR: Vojska traga za višestrukim povratnikom!

Privatna Arhiva

Brat i sestra, Milenka (69) i Jovan Madžgalj (60), ubijeni su juče u selu Sokolac, u okolini Bijelog Polja, dok se za naoružanim ubicom Alijom Balijagićem (65) još uvek traga, dok se, prema poslednjim informacijama, i Vojska Crne Gore uključila u potragu!

Naime, kako je "Kurir" pisao, njihova tela su pronađena sinoć u njihovoj porodičnoj kući, dok je policija u međuvremenu identifikovala ubicu kao Aliju Balijagića, Bijepoljca, višestrukog povratnikaza kojim policija traga već 15 dana zbog krađe puške. 

Takođe, meštani su ranije rekli da su viđali naoružanog čoveka kako se kreće po navedenom naselju, ali reakcije nadležnih nije bilo, rekao je za "TVCG" predsednik mesne zajednice Tomaševo, Vesko Gogić. 

Večeras sa njima, pa ih ubio?

- Meštani kažu da su to prijavljivali sve do juče kada je došao u kuću Jovana Madžgalja (60) i njegove malo starije sestre i oni su ga ugostili i dali su mu da jede.Međutim kasnije se vratio i sa prozora je pucao u njih i ubio ih - kaže Gogić.

Privatna Arhiva 

Meštani Sokolca, Tomaševa i cele Vraneške doline, kako kaže Gogić, šokirani su.

- Mi ne možemo da se krećemo kao slobodni građani. Ako je tačna ova informacija meštana da su obaveštavali policiju i da niko nije reagovao, onda je policija zakazala u svom radu i neko mora da snosi odgovornost za ovo. Neka nadležni organi utvrde ko je kriv. Mi smo uznemireni, od 22 sata sinoć smo zaključani u svojim domovima i ne znamo odakle nam smrt vreba - navodi Gogić.

Vojska Crne Gore se uključuje u potragu

Kako je "Kurir" večeras preneo, policija Crne Gore još nije uspela da uhapsi Aliju Balijagića (65), za kojim od sinoć tragaju zbog sumnje da je ubio brata i sestrau, ali tvrde da sve čine kako bi lišili slobode osumnjičenog za ubistvo brata i sestre Madžgalj — te se i Vojska Crne Gore uključuje u potragu, prenose "Vijesti". 

Odred za posebne namene, elitna specijalna jedinica Vojske Crne Gore, krenula je u područje na kojem se traga za Balijagićem, rekao je sagovornik lista. Iz Uprave policije (UP) zvanično su saopštili da su u potragu za ubicom uključene sve njihove raspoložive snage.

Na terenu su policija, interventne jedinice, Specijalna antiteroristička jedinica (SAJ), Posebna jedinica policije (PJP), Granična policija, starešine iz svih Sektora UP koji rukovode i koordiniraju aktivnostima potrage, dronovi, helikopteri, psi tragači.

Takođe, upućen je novi apel građanima Bijelog Polja, naročito meštane pomenutog sela, da budu oprezni, ostanu u svojim objektima stanovanja i ne dozvole ulazak nepoznatim osobama.

Facebook 

Ko je Alija Balijagić?

Balijagić je u Višem sudu u Bijelom Polju osuđen 2016. godine zbog silovanja sedamdesetšetogodišnje žene.

On je tokom suđenja tvrdio da nije počinio delo za koje se teretio i pričao da je u pitanju nameštaljka. Prema optužnici, on je obljubio staricu 30. oktobra 2015. godine oko 19. časova u jednom prigradskom naselju u Bijelom Polju. Navodi se da je ušao u njenu kuću, odgrurnuo je iz hodnika, uhvatio za ramena i rekao da se skine.

- Pošto je starica pružila otpor i udarila ga šakom po licu, on je nju udario baterijskom lampom po licu a potom zaprijetio da se skine... Preteći joj da će je u protivnom ubiti - navodi se u presudi.

Na izlasku iz njene kuće izvadio je nož i zaprijetio: "Nemoj nikom da pričaš, nemoj da prijavljuješ. Ako to ne uradiš neću ti više dolaziti, a ako kažeš doći ću ti usred kuće i zaklaću te", piše u optužnici.

Za Balijagićem je policija tragala nakon prijave starice da je silovao, ali nije odmah uhapšen jer su se čekali rezultati veštačenja.

On je zbog drugog dela teške krađe i nedozvoljenog držanja oružja uhapšen krajem novembra 2015. godine.

Tada je iz jedne kuće ukrao oružje, iz policije su saopštavali da je počinio više krađa po rodnom selu, Okladima i Pavinom Polju. Kada je policija prilazila da ga uhapsi, ispalio je jedan metak iz puške u vazduh.

Shutterstock, Facebook 

Balijagić se u istrazi branio da nije nikog pljačkao i da nije ni izlazio iz kuće.

Pravdajući se za ispaljeni hitac, govorio je da je puška opalila slučajno.

Osumnjičen za krađu, osuđen za silovanje

Balijagića na ovim prostorima pamte kao razbojnika koji se odmetnuo u šume, a zbog raznih razbojništava i razbojničkih krađa i drugih dela oko dve decenije je proveo u zatvoru. Krajem osamdesetih sumnjičio se za više krađa po okolnim selima, nakon što je prešao u Srbiju.

Prije nego što je 2003. godine pao u ruke antiterorističkoj jedinici MUP-a Crne Gore, Balijagić je po selima prijepoljske, pribojske i čajetinske opštine, blizu novovaroških sela, počinio seriju krađa i razbojništava, upadajući u staračka domaćinstva, krijući se od potera i sejući strah i trepet po planinskim selima.

U maju prošle godine njega su pretukla trojica komšija, nanevši mu teške telesne povrede, za šta se u Osnovnom sudu još uvek vodi postupak.

Balijagić je tada tvrdio da se smirio, da mu braća i sestre, koji žive u inostranstvu pomažu materijalno, i da želi da vodi miran i pošten život, iako se oseća odbačenim od društva.

Sahrana brata i sestre je sutra na groblju kod manastira Sokolac, u 14 časova. 

Kurir.rs