KAKAV MEČ - JOKIĆ UBACIO 41 POEN U PORAZU DENVERA! Srbin od junaka do tragičara: Postigao najviše trojki u NBA karijeri, ali ona odlučujuća nije ušla u koš!

Imagn Images / ddp USA /Profimedia

Košarkaši Denver Nagetsa posle izuzetno dramatične završnice doživeli su poraz od Los Anđeles Klipersa (109:104) u drugom meču nove sezone NBA lige.

Ni čudesna partija maestralnog Nikole Jokića nije pomogla ekipi iz Kolorada da zabeleži pobedu pred svojim navijačima.

Nikola je ubacio čak 41 poen, postigao rekordnih sedam trojki na ovom meču, ali ni to to nije bilo dovoljno za pobedu protiv Hardena i družine.

Prava drama viđena je u poslednjem minutu utakmice. Posle trojke Normana Pauela Klipersi su na 54 sekunde pre kraja došli do izjednačenja - 103:103. Marej je odigrao pik sa Jokićem, koji je ostao sam na liniji za tri poena, ali Kanađanin mu nije dodao loptu, otišao je na prodor i promašio. Usledila je penal završnica. U narednom napadu Harden je ubacio dva penala i gosti su otišli na +2. Nikola je imao priliku da izjednači sa linije za slobodna bacanja, ali je bio polovičan. Ponovo su Nagetsi pravili faul i Harden je opet bio nepogrešiv i Klipersi su otišli na +3 na 14 sekundi pre kraja, pa je Denveru bila potrebna trojka da bi izborio produžetak. Nažalost, Jokić je pokušao i promašio.

Nagetsi su očajno otvorili meč, u drugoj deonici su imali -18, ali su uspeli da se vrate u igru zahvaljujući čudesnom Srbinu, koji je nestvarno šutirao na ovom meču. Ipak, u samom finišu ponestalo im je snage da zadaju završni udarac gostima iz LA.

Nikola je utakmicu završio sa 41 postignutim poenom. Ostvario je rekord karijere u NBA po broju postignutih trojki, šutirao je 7/12 za tri. Nažalost, ona najbitnija, na kraju meča, nije ušla u koš. Uz to imao je i devet skokova i četiri asistecije.

Marej je dodao 22 poena, a ostatak tima je potpuno podbacio. Novi igrač Nagetsa Rasel Vestbruk iz igre je ima kriminalnih 0/8, a nisu se proslavili ni Porter, Gordon, Šarić...

U pobedničkom timu najefikasniji je bio Pauel sa 37 poena, a sjajnu partiju prikazao je i iskusni Džejms Harden koji je imao 23 poena i 16 asistencija na ovom meču. Hrvatski centar Ivica Zubac utakmicu je završio sa 24 poena i 15 skokova.

Kurir sport/J.M.

This browser does not support the video element.

00:28
Nikola Jokić pred početak nove NBA sezone Izvor: Instagram/HouseOfHighlights