Slučajno saznala da ima rak, izvadila matericu i odstanila grudi pa ponosno pokazala ožiljke: Glumica u haljini golih leđa izazvala pometnju

Glumici je dijagnostikovan bilateralni rak dojke u aprilu 2024. godine i od tada je podvrgnuta dvostrukoj mastektomiji i rekonstrukciji zajedno sa drugim tretmanima.

Chelsea Lauren for / Shutterstock Editorial / Profimedia

Glumica Olivija Mun prisustvoala je dodeli nagrada InStyle Image Maker 2024. u Bel Airu u pratnji supruga Džona Mulaneja. Pojavila se u zanosnoj svilenoj haljini golih leđa i dok je pozirala fotografima ponosno je pokazala svoje ožiljke na grudima.


Ona je u martu objavila da je pobedila rak, ali da su joj lekari zbog teške bolesti odstranili matericu i grudi, a borbu je stoički podnela.

Chelsea Lauren for / Shutterstock Editorial / Profimedia 


- Imala sam potpunu histerektomiju. Izvadili su mi maternicu, jajovod i jajnike. Potpuna histerektomija bila je velika odluka, ali za mene je bila najbolja jer moram biti uz svoju porodicu - priznala je hrabra glumica.


Upravo zbog ove lavovske borbe ljudi su bili oduševljeni njenom pojavom, ali i stavom prema ožiljcima koje nosi. Komplimenti naravno nisu izostali, a mnogi su komentarisali kako je inspiracija mnogim ženama koje prolaze kroz isto.


Ne pokazuje prvi put ožiljke


Olivija je bila i model najnovije linije veša Kim Kardašijan, gde je pozirala bez grudnjaka i pokzala ožiljke. Jeda od proizvoda koji je promovisala bio je i grudnjak sa iluzijom bradavica, koji je stvoren u saradnji sa organizacijom Suzan G. Komen, kampanja podstiče žene da nastave sa ranim pregledima.


- Ovaj cilj je za mene duboko lični i ponosna sam što mogu da pomognem u podizanju svesti i razgovora oko toga - istakla je glumica.


Podsećamo, glumici je dijagnostikovan bilateralni rak dojke u aprilu 2024. godine i od tada je podvrgnuta dvostrukoj mastektomiji i rekonstrukciji zajedno sa drugim tretmanima. Za bolest je saznala kada se podvrgla vađenju jajne ćelije za surogat majčinstvo.

(Kurir.rs/I.M.)

 Bonus video:

This browser does not support the video element.

00:25
Ida Prester pokazuje kako pregledati grudi Izvor: Wanted/Mondo