"PUSTITE ME DA GA ZAKOLJEM!" Jezivi detalji napada na uglednog lekara: Držao mu nož pod grlom, doktor ostao da leži u LOKVI KRVI

RINA/Shutterstock

Pokušaj ubistva Dr. Ilhana Tursumovića, uglednog neuropsihijatra, u njegovoj ordinaciji, šokirao je građane Pljevlja i privukao pažnju šire javnosti.

Incident se dogodio na radnom mestu u ambulanti neuropsihijatra Doma zdravlja Pljevlja, gde je prvi priskočio u pomoć Emir Lojo, a zatim i mladići Emir Stupar, i Miloš Ostojić, koji su u tom trenutku čekali u hodniku ispred ordinacije na red za sistematski pregled.

Emir Lojo se našao na pravom mestu u pravom trenutku, da sačuva život poznatom pljevaljskom lekaru i ocu petoro dece. Emir je tog dana nalazio u hodniku i čekao da završi obaveze oko sistematskog pregleda, da bi mogao kao u dužem vremenu nezaposleno lice, konkuriše za oglas za posao.

"Pustite me da ga zakoljem!"

Kad je u jednom momentu medicinska sestra iz ordinacije neuropsihijatra uputila poziv u pomoć, nije uopšte razmišljao, već je odmah utrčao u ordinaciju i zatekao stravičan prizor koji nikad neće moći zaboraviti.

- Video sam napadača kako drži nož pod grlom doktoru Tursumoviću i odmah reagovao. Zgrabio sam napadača za ruku i, iskreno, ne znam kako, ali sam mu oteo nož koji je potom završio ispod radijatora. U tom trenutku su ušla još dvojica mladića da mi pomognu. Napadač je vikao: "Pustite me da ga zakoljem!" Ta scena urezaće mi se u sećanje zauvek - rekao je on.

Emir je kasnije i za portal “PV Informer” izjavio da je napadača pošto mu je oduzeo nož oborio na pod, a da je napadač čitavo vreme do dolaska policije pokušavao da se oslobodi da kako je govorio završi posao zbog kojeg je došao, ali su ga uz njega čvrsto držala još dva mladića, Emir Stupar, i Miloš Ostojić, koji su takođe utrčali u ordinaciju i pomogli mu.

Kad je izašao iz policije gde je dao izjavu o predmetnom događaju, posle popuštanja adrenalina i šoka koji je doživeo, ovaj hrabri mladić je tek osetio strah. Još mu je iako je prošlo par dana u sećanju dr Tursumović, koji je bio veoma pribran, iako je znatno krvario iz više rana zadatih nožem,a lokva krvi se širila na podu ordinacije.

(Kurir.rs/PV Informer/Preneo: Đ. M.)