Ivana Žigon sa sinom kojeg je dobila sa nekadašnjim monahom: Naslednik glumice nosi njeno prezime, a izrastao je u pravog frajera

Popularna glumica uživala je u predstavi u društvu sina Steve koji nosi majčino prezime.

Kurir

Glumica Ivana Žigon prisustvovala je sinoć na gostovanju teatra "Nikita Mihalkov Radionica ‘12" iz Moskve u Narodnom pozorištu.Dramska umetnica je stigla u pratnji sina Steve Žigona (18) koji nosi ime po njenom ocu.

Glumica Ivana Žigon se na Vidovdan 2006. godine udala za 11 godina mlađeg bivšeg monaha Grigorija Brkovića, koji je zbog nje napustio monaški život. Dobili su sina Stevu, ali su se Ivana i Grigorije 2011. godine ipak razveli.

Kurir  Ivana Žigon sa sinom

Vest o razvodu krili su tri godine, a onda su mediji 2016. godine pisali da se nekadašnji par pomirio.

- Iako smo se Grigorije i ja rastali pre nekoliko godina, mi smo, zahvaljujući sinu, i dalje porodica. Griša je sve bolji otac. Sada ima svoj teniski klub u Vinči i Stevo tamo uživa sa puno omladine - rekla je ranije za Gloriju.

Ivana uživala u društvu naslednika

Steva ime je dobio po dedi, a primetili smo da likom veoma podseća na oca, nekadašnjeg monaha Grigorija Brkovića. Momak je viši od majke i od nje je nasledio talasastu kosu. 

- U svemu čemu ga je otac naučio, od fudbala do šaha, Stevo je perfektan. Polako se navikavam na ulogu majke iz drugog plana, tata je u ovim godinama najvažniji - izjavila je svojevremeno Ivana u intervjuu za "Gloriju".

Nosi majčino prezime

Ana Paunković 

Zanimljivo je da mladi Stevo, koji se već oprobabao u glumačkim vodama zaigravši u predstavi njegove majke u Rusiji, nosi njeno prezime, a ne očevo. Ovako je to objasnila glumica.

- Prezime je dobio po želji njegovog oca (Grigorija), koji je imao dovoljno širine da kaže: ‘Pošto veliki glumac Stevo Žigon nije imao muških unuka, da se to prezime ne bi zaustavilo, naše dete, ako bude muško, neka se preziva Žigon’ - izjavila je.

Slavni umetnik preminuo je 2005. godine i nije imao prilike da upozna unuka.

(Kurir.rs/I.M.)

 Bonus video:

This browser does not support the video element.

00:52
ŽIKINA DINASTIJA INSPIRISANA PEČENJEM?! Unuka tvorca legendarne komedije obelodanila u emisiji Pusti brigu NIKAKO NE PROPUSTITE Izvor: Kurir televizija

Teatar „Nikita Mihalkov Radionica ‘12‘“ iz Moskve