CECU OTAC TRAŽIO PREKO NOVINA: "Ne znam gde mi je ćerka, ne javlja se danima", Ražnatovićeva: "Kad bih mu rekla mislim da bi me ubio"... Sećate li se ove drame?

Bilo je to davne 1991. godine?

Damir Dervišagić

Život Svetlane Cece Ražnatović deli se na dva perioda - na pre i posle upoznavanja Željka Ražnatovića Arkana, čoveka koji je joj promenio i ličnost i karijeru.

O ovom drugom delu zna se sve jer je i sama pevačica rado pričala o svom pokojnom suprugu od prvog do poslednjeg dana njihovog braka koji se završio njegovim ubistvom januara 2000. Ostatak, ono o čemu nije htela da govori, kao i period posle Arkanove smrti, čitali smo i gledali u crnoj hronici. A njen život pre Ražnatovića, kad je bila Ceca Veličković, sveo se samo na priču o "Cvetku zanovetku" jer, opet, ona isključivo o tome govori.

ATA images 

Ali, zato postoji novinski arhiv gde je sve ostalo trajno zapisano. A tamo smo pronašli dve fascikle biografije jedne od najpopularnijih pevačica na ovim prostorima, prepuna isečaka iz novina s početka devedesetih i dvehiljaditih.

Već prvi naslov privlači pažnju. List Sabor objavio je obraćanje Cecinog oca Slobodana Veličkovića koji je tada - sredinom 1991. godine - izjavio da ne zna gde mu je ćerka i da se ona danima nije javljala porodici. Bilo je to vreme kad se informacije nisu mogle tako brzo proveriti i obraditi, pa je novinarima trebalo vremena da sve istraže.

U sledećem broju tih novina pod naslovom "Pobuna Cvetka zanovetka" zapisano je sledeće:

Privatna Arhiva 

- "Svega mi je preko glave. Tako bih želela da ostavim pesmu i da izbrišem poslednje tri godine života. Najradije bih da budem bezbrižna curica, ona Ceca iz komšiluka i mamina mezimica", sa suzama, drhtavim glasom govorila je Svetlana. Pobunila se u "Ceci zvezdi" jedna obična Ceca devojka. Neće više tutorstvo i tutore, pa makar to bili i njeni roditelji, kompozitor Doca Ivanković ili menadžer Vlada Perović. "Ne želim da se sukobim sa roditeljima i saradnicima. Hoću samo da me razumeju. Želim da shvate da sam dovoljno pametna i sposobna da kroz život krenem sama. Kad bih ocu rekla da želim da živim sama, mislim da bi me ubio", govorila je pevačica - pisalo je tada, a danas se retko ko seća toga.

Reprint Sabor 

 Bonus video:

This browser does not support the video element.

03:35
Novinari žestoko o Kristini Kovač - Da li se stvarno dopisivala sa Lijamom Pejnom ili je nasela na prevaru? Izvor: Kurir televizija