SMRT JE JAČA OD ŽIVOTA, ALI NIJE OD LJUBAVI PREMA VAMA! NISMO VAS MOGLI SAČUVATI... Osvanule potresne čitulje za brata i sestru Madžgalj koji su zverski ubijeni

Privatna Arhiva

Brat i sestra, Milenka (69) i Jovan Madžgalj (60) ubijeni su u petak u svojoj porodičnoj kući nadomak Bijelog Polja, a policija i dalje intezivno traga za osumnjičenim robijašem Alijom Balijagićem (65) kome su nesebično pružili utočište i večeru. Nakon zločina svi su zanemeli, a porodica i prijatelji opraštaju se potresnim porukama u čituljama od Madžgalja.

Podsetimo, zločin se dogodio u selu Sokolac koje se nalazi u okolini Bijelog Polja. Njihova krvava tela nađena su u kući, a policija je kasnije identifikovala osumnjičenog ubicu kog policija traži poslednjih 15 dana i to zbog krađe oružja. Balijagić koji je rodom iz Bijelog Polja odranije je poznat policiji, a osuđivan je nekoliko puta za razna krivična dela. Ubica, kao ni motiv zločina još uvek nisu pronađeni, a tokom jučerašnjeg dana u potragu se uključila i Vojska Crne Gore. 

- Dragi naši, vesti o vašem odlasku nije lako prihvatiti. S tugom se opraštamo od vas. S ponosom ćemo vas čuvati od zaborava - piše u jednoj od čitulja koje su objavljene u jednim dnevnim novinama u Crnoj Gori, dok se u drugoj navodi.

 - Sa velikim bolom i tugom se opraštamo od vas. Zauvek ćete ostati u našim srcima.

Privatna Arhiva 

Potom su se samo nizale potresne poruke prijatelja, kumova i poznanika koji još uvek ne mogu da prihvate da su na to svirep i okrutan način ostali bez Milanke i Jovana Madžgalja.

- Smrt je jača od života, ali nije od ljubavi i bola za vama. Čuvaću vas od zaborava. Nismo vas mogli sačuvati od smrti, ali ćemo vas sačuvati od zaborava - piše u pojedinim čituljama, dok se u drugoj od brata i sestre opšratju njihovi voljeni kumovi.

- Čast nam je bila imati vas za kumove. Nek vaša duša počiva u carstvu nebeskom.

Tužni oproštaji samo su se nizali, a jedan od njih glasi:

- Dragi naši, kroz mnogo lepih sećanja i uspomena ćemo vas čuvati od zaborava. Počivajte u miru Božjem i neka vam je laka crna zemlja - navodi se u čitulji gde se nalaze fotografije Milanke i Jovana Madžgalja. 

Potraga za ubicom članova porodice Madžgalj i dalje traje, a na terenu su mnogobrojni pripadnici crnogorske policije, kao i vojske. Gradonačelnik Bijelog Polja izjavio je saučešće porodici Madžalj, a danas je proglašen i Dan žalosti u ovog gradu na severu zemlje.