6 godina je za njega bio vazduh, a sada ga spomenuo: Princ Vilijam prvi put o odmenutom bratu nakon Harijevog napuštanja porodice

Poslednji put ga je pomenuo tokom učešća na Forumu Kraljevske fondacije 2018. godine, od tada je za njega vazduh.

Bav Media / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Dokumentarni film prestolonaslednika britanskog prestola pod nazivom "Princ Vilijam: Možemo li da stavimo tačku na beskućništvo" uskoro će biti prikazan u Britanijii.

I dok mnogobrojni obožavoci kraljevske porodice željno iščekuju nove detalje o kraljevskom skukobu upravo jedan su našli u dokumentarcu.

Chris Jackson / AFP / Profimedia 

Prethodnih dana objavljen je niz klipova koji su isečci iz pomenutog ostvarenja, a u jednom od njih Vilijam pominje svog brata Harija. 

Mnogi su bili iznenađeni što je princ pomenuo brata sa kojim nije u dobrim odnosima. Da stvar bude još ozbiljnija, Vilijam nije spomenuo brata 6 godina. A sve je počelo nakon što je Hari sa suprugom Megan i dvoje dece napustio kraljevsku porodicu, a onda izneo niz optužbi. 

Profimedia 

Poslednji put ga je pomenuo tokom učešća na Forumu Kraljevske fondacije 2018. godine, od tada je za njega vazduh.

Šta je rekao?

Vilijam se prisetio trenutka kada ga je njegova pokojna majka princeza Dajana prvi put odvela u dobrotvornu organizaciju za beskućnike The Passage.


- Majka me je odvela u Pasaž. U stvari, ona je odvela Harija i mene tamo. Mislim da sam tada imao 11 ili možda 10 godina. Nikada ranije nisam bio na takvom mestu, tako da sam bio pomalo zabrinut, jesam. Ne znam u šta sam se upuštao, ni šta me čeka tamo - rekao je Vilijam, pa nastavio:

- Moja majka je radila ono što radi i inače, bila je nasmejana i šalila se sa svima. Sećam se da sam pomislio: 'Pa, ako svi nemaju dom, svi će biti stvarno tužni.' Ali bilo je neverovatno koliko je bilo srećno, sećam se dobrih razgovora, igranja šaha, razgovora i onda mi je sinulo da postoje i drugi ljudi koji nemaju isti život kao ja.

Nedavno su bili na sahrani, sedeli odvojeno

EPA / Andy Rain 


Zanimljivo je da su otuđena braća nedavno prisustvovala sahrani zeta svoje majke, lorda Roberta Felouza. Međutim nisu progovorili ni reč, a Hari tokom celokupne posete Velikoj Britaniji nije video porodicu. 

Kako navode pojedini britnaski mediji, prinčevi Hari i Vilijam nisu razgovarali pune dve godine.

(Kurir.rs/I.M.)

 Bonus video:

This browser does not support the video element.

03:21
"PRINC HARI JE ILI LICEMERAN ILI SAMO GLUP" Novinarka: Njegov prljav veš odgovara dvoru U SVAKOJ GENERACIJI POSTOJI OSOBA KAO ON Izvor: Kurir televizija