Ovako je izgledao poslednji dan Sajma obrazovanja: Održana radionica sa Mikrobitom i NTC kviz FOTO

Sajam obrazovanja počeo je prošle nedelje

Daniela Marinković

Poslednjeg dana 53. Sajma obrazovanja i nastavnih sredstava, na štandu Ministarstva prosvete, pod sloganom „Pobedi znanjem“, održana radionica sa mikrobitom i NTC kviz. 

Na radionici algoritamskog razmišljanja učenici su predstavili svoje projekte koje su izradili uz pomoć mikrobita kroz Projekat „Škole za 21. vek“, koji Ministarstvo realizuje sa UNDP, Britanskim savetom i Fondacijom „Petlja“, kao i nove računarske veštine za rešavanje problema uz pomoć KAREL robota koje su stekli na Projektu „Izgradnja ključnih računarskih kompetencija – ka radnoj snazi budućnosti” koji sprovodi UNDP u partnerstvu sa Ministarstvom prosvete, uz podršku Vlade Republike Srbije, koji ima za cilj pripremu učenika i učenica za poslove budućnosti.

Daniela Marinković 

Najavljen je i novi krug takmičenja za srednjoškolce STE(A)M Izazov čiji je cilj da podrži i nagradi najbolje ideje srednjoškolaca iz Srbije za rešavanje lokalnih problema uz primenu STE(A)M disciplina, digitalnih tehnologija i podataka. Izazov se realizuje u okviru projekta “Izgradnja ključnih računarskih kompetencija - ka radnoj snazi budućnosti”, koji sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u partnerstvu sa Ministarstvom prosvete i Fondacijom Petlja, uz podršku Vlade Republike Srbije.

Na štandu Ministarstva održan je popularni kviz za učenike osnovnih škola NTC kviz. Učenici su tražili skrivene reči u rečenici, rešavali rebuse i asocijacije, rešavali šifre i savladavali poligone. Tokom 53. Sajma obrazovanja i nastavnih sredstava, na štandu Ministarstva prosvete, učenici i nastavnici predstavili su raznolikost obrazovnog sistema, znanja i veštine koje su stekli kroz različite nastavne i vannastavne aktivnosti.

Kurir Televizija 

Na štandu Ministarstva, predstavljene su i organizacije sa kojima Ministarstvo sarađuje na unapređivanju sistema obrazovanja i vaspitanja. Ministarstvo prosvete zahvaljuje svim školama, učenicima i nastavnicima i partnerskim organizacijama što su doprineli da program na Sajmu obrazovanja i ove godine bude raznolik i zanimljiv.