Čokoladni sufle gotov za tačno 10 minuta: Najjednostavniji recept za poslasticu kojoj niko nije odoleo
Ovo je najbitniji korak – peći u prethodno zagrejanoj rerni na 250 stepeni, 10 minuta.
Ponedeljak mnogima nije omiljeni dan u nedelji, ali to možete lako promeniti. Ako radnu nedelju počnete sočnom poslasticom, odmah ćete izmamiti sebi osmeh na lice. Ko bi još odoleo čokoladnom zalogaju? Ako već nemate ideje kojim biste se kolačem počastili, čokoladni sufle je najbolje rešenje. Jednostavno se pravi, a još brže smaže.
Sastojci:
- 2 jaja
- 100 g čokolade za kuvanje
- 100 g šećera (po želji može i manje)
- 100 g brašna
- 100 g putera
- 1 vanilin šećer
Priprema:
Na pari otopiti čokoladu i puter. Jaja umutiti sa šećerom i vanilin šećerom te dodati otopljenu smesu od čokolade i putera. Umućenoj smesi dodati brašno. Gotovu smesu sipati u puterom i brašnom premazane kalupe (ili obične šolje od keramike).Ovo je najbitniji korak – peći u prethodno zagrejanoj rerni na 250 stepeni, 10 minuta. Važno je da se peče samo 10 minuta i ni minutu više, kako bi se došlo do željenog rezultata (da smesa unutra ostane tečna). Za one koji imaju nešto jaču rernu, dovoljno je i oko 8 minuta. Najbolje je pratiti izgled kolača pri pečenju i izvaditi čim se stvori korica na vrhu. Kada je pečeno izvaditi na tanjire i poslužiti vruće. Ovo je kolač koji se poslužuje bez hlađenja.
(Kurir.rs/M.J)