Bratimljenje kulturno-umetničkih društva Srbije i Srpske: Udruženje "Šiljkan" iz Beograda i KUD "Most" iz Bratunca potpisali značajan protokol

KUD Most

Negujući običaje i baštineći najbolje iz srpske tradicije uz misiju očuvanja nacionalnog identiteta, dva kulturno-umetnička društva, jedno iz Srbije, drugo iz Srpske, povezala su se čvrstim prijateljskim vezama, koje su u subotu i ozvaničene protokolom o bratimljenju.

KUD Most 

U prostorijama Opštine Vračar potpisana je značajan dokument između beogradskog Udruženja "Šiljkan" i KUD "Most" iz Bratunca, a svoje potpise na njega su stavili predsednici Milenko Kuzmanović i Miloš Mitrović.

KUD Most 

Ovo je samo potvrda onoga što su zajednički u godinama za nama činili članovi "Šiljkana" i "Mosta", pružajući kroz brojne aktivnosti i festivale važan doprinos da folklor bude i ostane bitan činilac našeg postojanja na ovim prostorima od davnina.

KUD Most 

KUD Most 

Svečanost je, a kako drugačije, dobila ubrzo i svoje igračko i pevačko izdanje tokom defilea više umetničkih društava na Trgu republike, a potom iste večeri i na smotri folklornih veterana i rekreativaca "Beograde, širi svoje grane i prihvati nas veterane", održanoj u Dečjem kulturnom centru.