KAKO SU TO USPELI?! KAKO?! Đoković, Nadal i Federer ostavili u čudu poznatog tenisera: "Zaista to ne razumem"

Peter van den Berg / Avalon / Profimedia

Norveški teniser, Kasper Rud, dao je jednu jako zanimljivu izjavu u kojoj se dotakao velike trojke Novak Đoković, Rafael Nadal, Rodžer Federer. Rud je istakao kako se divi ovim teniserima koji su obeležili čitavu jednu eru!

- Što više vreme prolazi, sve više shvatam koliko je neverovatno to što su postigli Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer. Igrali su gotovo dve decenije tako dobro. Kako su uspeli da zadrže motivaciju i budu tako samodisciplinovani tako dugo? Kako su uspevali da pobeđuju u više od 70 partija skoro svake godine. Jedna stvar je to raditi tokom tri, četiri ili pet sezona, ali imati 20 takvih godina dominacije… Zaista to ne razumem - rekao je Rud, a zatim je pojedine igrače i kritikovao:

- Ne razumem igrače koji se stalno žale na loptice. Umorio sam se od njih. Te boli ih lakat, te osećam ovo ili ono, te ne mogu da udarim jako, te više odgovara drugom igraču... Dosta bre, samo igrajte. Nema nikakvog smisla, jednostavno vole da prave dramu od ničega. Meni je zabavno kada vidim tenisere kako dođu na turnir pet dana ranije kako bi trenirali. Našpanuju po 28 reketa, dođu do četvrtog kola a onda počnu da se žale na loptice. A sa njima su igrali poslednjih devet dana. Koja je svrha žaliti se sudiji, kao da on može nešto da promeni.

 BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

03:21
ŠTA ČEKA NOVAKA POSLE PORAZA OD SINERA? Teniski analitičar nema dilemu: Ostao je misteriozan posle Šangaja, ali verujem da mu je ove godine ostao još jedan cilj Izvor: Kurir televizija