UNIŠTENI RUSKI PIONI, NAJMOĆNIJI TOPOVI NA SVETU! Ukrajinci snimili kako dron Nemezis izvodi udar 25 kilometara iza linije fronta (VIDEO)

Ukrajinska vojska objavila snimak uništenja ruskih artiljerijskih sistema 2S7 Pion

Shutterstock, Printscreen/Facebook

Borci 100. mehanizovane brigade ukrajinske kopnene vojske uništili su dva dva izuzetno snažne ruske sahodne haubice duboko u zaleđu teritorije koju kontrolišu trupe pod komandom Kremlja.

U pitanju su artiljerijski sistemi 2S7 Pion koji se zajedno s unapređenom verzijom 2S7M Malka smatraju jednim od najmoćnijih topova na svetu.

Ukrajinska vojska je je objavila na Fejsbuku video snimak uništavanja Piona izvedenog bespilotnom letelicom opremljenom bombama.

Shutterstock  2S7 Pion

Navodi se da su ove haubice bile raspoređene 25 kilometara iza linije fronta, u blizini grada Horlivka u Donjeckoj oblasti, koji kontrolišu ruske snage.

U klipu je prikazano kako ukrajinski dron Nemezis baca bombe na Pione nakon čega su napad na artiljerijske sisteme uočile i izviđačke bespilotne letelice desantne brigade Ljut ukrajinske nacionalne policije.

Ukrinform je ranije objavio da su dronovi kojima upravlja Nacionalna garda Ukrajine uništili rusku vojnu opremu korišćenu za proboj u blizini Zolote Nive u Donjeckoj oblasti.

(Kurir.rs/Ukrinform/The National Interest/Preveo i priredio: N. V.)