"SLEDE NEZAMISLIVO GORKE POSLEDICE PO IZRAEL": Prvi čovek Revolucionarne garde tvrdi da u napadima na Iran nisu postignuti "zloslutni ciljevi”

Revolucionarna gada poručila da će biti gorkih posledica po Izrael zbog napada na Iran

Middle East Images/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Hosein Salami, najviši komandant iranske Revolucionarne garde, upozorio je danas Izrael da će biti “gorkih posledica” izraelskih napada na vojne objekte u Iranu u subotu, prenela je iranska novinska agencija Tasnim.

Salami je rekao da Izrael “nije uspeo da postigne zloslutne ciljeve” tim napadima i to nazvao “pogrešnom procenom i bespomoćnošću”.

On je upozorio da će "gorke posledice biti nezamislive” za Izrael koji se bori protiv organizacija koje podržava Teheran u Gazi i Libanu.

AP/Vahid Salemi  Hosein Salami

  Izrael je izveo u subotu ujutro napad na vojne objekte u Iranu u znak odmazde za iranski raketni napad na svoju teritoriju 1. oktobra i napade islamističkih organizacija koja podržava Teheran kao što su palestinski Hamas u Pojasu Gaze i Hezbolah u Libanu.

Izraelska vojska je ciljala postrojenja za proizvodnju raketa i baterije raketa zemlja – vazduh, te druge vazduhoplovne sisteme u zemlji.

(Kurir.rs/Beta)