ŽESTOK OKRŠAJ PRED KAMERAMA KURIRA! Zašto se Šešelj nije oglašavao povodom dešavanja na KiM? Došlo do teških uvreda: Kako tako ćelav pričaš takve gluposti?

"Kako ti takav ćelav takve gluposti izgovaraš? Kada sam bio mali ja sam zamišljao ćelave kao najpametnije ljude"

Kurir Televizija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, najavljujući čišćenje Srpske napredne stranke od kadrova koji se više vode sopstvenim interesima nego interesima države, rekao je da su mnogi svoje loše lice pokazali kad su ponovo izabrani i dodao da će biti provere odgovornosti. Nešto ranije predsednik je najavio i da bi moglo sledeće godine da dođe i do rekonstrukcije Vlade Srbije.

Kako je Srbija postala poprište hibridnog rata, kako predsednik Srbije vešto i uspešno balansira između Istoka i Zpada i ko bi mogao da napusti ministarsku fotelju kada dođe do rekonstrukcije Vlade, odgovorili su Vojislav Šešelj, predsednik Srpske radikalne stranke kao i  Zoran Vuletić, predsednik Građanskog demokratskog foruma.

Kurir Televizija 

Na početku gostovanja, Šešelj je rekao da se nikada neće povući iz politike, iako se kao predsednik stranke već praktično povukao. Na komentar Vuletića koji je nagoveštavao da Srpska radikalna stranka podržava svaki korak vladajuće stranke, u studiju je došlo do oštre rasprave među gostima.

- Kako ti takav ćelav takve gluposti izgovaraš? Kada sam bio mali ja sam zamišljao ćelave kao najpametnije ljude - rekao je Šešelj svom sagovorniku.

Vuletić je upitao i zašto Šešelj, kao veliki patriota, nije imao nijedno oglašavanje povodom turbulencija na Kosovu i Metohiji kao i implementaciji i realizaciji Ohridskog sporazuma, Šešelj je odgovorio da je bio zauzet na Sajmu knjiga, te se nije oglašavao 9 dana, ali su njegovi stavovi jasni.

Kurir Televizija 

 - Mi smo bili protiv Briselskih sporazuma, i mi smo se žalili pred Ustavnim sudom, gde smo bili odbijeni uz obrazloženje da to nisu sporazumi pravne već političke prirode. Ipak, sada smo se uverili da su u pitanju pravne posledice. Ohridski sporazum nikada nije potpisan i ne može da obavezuje, iako Zapad tvrdi da obavezuje - rekao je Šešelj.

Šešelj je na Vuletićeve odgovore rekao da "treba da ćuti kada pametni pričaju, kako bi nešto naučio", čime je na sebe ukazao kao na "iskusnog vola", a na sagovornika ukazao kao "unca".

- Da li mislite da je fer reći Srbima na Kosovu da su sve ove radnje dogovorene, savetovajući ih da registruju nove tablice, najavi se otvaranje mosta na Ibru, da izvade dokumente? Moja kritika je što to nije bilo najavljeno, već su ljudi morali da idu i da se tuku sa policijom i Kforom, dok se sve ne objasni kao teroristički čin Kurtija - rekao je Vuletić.

This browser does not support the video element.

05:11
Žestok okršaj pred kamerama Kurira: Kako tako ćelav pričaš takve gluposti? Izvor: Kurir televizija

- Vlast je pogrešila što nije odmah usvojila da mogu Šiptari sa kosovskim dokumentima da prelaze preko teritorije Srbije, ako se poštuje pravo Srba na KiM da imaju srpska dokumenta - rekao je Šešelj, ističući da veruje da je previše značaja pridano Ursuli fon der Lajen, kao i da je ona žestoko uvredila Srbiju prilikom posete, odbijajući da se susretne sa predsednikom Vlade.

On je rekao i da njegovo poštovanje prema predsedniku Vučiću zasniva isključivo na njegovom pristupu problematike Kosova i Metohije, dok je Vuletić istakao svoje mišljenje u vezi sa Toninom Piculom.

- To je čovek koji jako dobro poznaje region i njegove probleme, mislim da je dobronameran prema evrointegracijama i čitavom procesu. Pogledajte koliko je pomogao Crnoj Gori - istakao je Vuletić.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

This browser does not support the video element.

06:18
Bulatović i Gajić o sednici Izvor: Kurir televizija