MILOŠ PAVLOVIĆ POBEDIO U MONCI: Trijumf Srbina u hramu brzine!

Fabio Principe

Srpski automobilista Miloš Pavlović trijumfalno je okončao ovogodišnji nastup u italijanskom GT šampionatu, pobedom u klasi na poslednjoj trci izdržljivosti u sezoni, koja se vozila u Monci! Srpski automobilista bio je proteklog vikenda sjajan u takmičenju na „svojoj“ stazi, gran-pri „hramu brzine“ u blizini Milana, a trio Pavlović-Špengler-Pek opravdali su ulogu favorita u okviru Pro-Am kategorije.

Hladno, kišovito i promenljivo vreme u Monci bilo je veliki izazov za sve takmičare tokom trkačkog vikenda, a vozači ASR tima su se sjajno snašli u tročasovnoj trci koja je obilovala uzbuđenjima i brojnim udesima zbog čega je „sigurnosno vozilo“ često bilo na stazi. Pavlović i timske kolege strpljivo su tokom trke gradili poziciju posle nešto rezervisanijeg starta (Špengler), a Pavlović je imao zadatak da u svom poslednjem izlasku na stazu, 35 minuta pre završetka, pokuša da izbori pobedu sa druge pozicije u klasi, koju je ekipa u „lamborgini hurakanu GT3 evo2“ zauzimala u tom trenutku. Srpski as je za samo tri kruga nadoknadio deset sekundi prednosti u odnosu na glavnog rivala za pobedu, Italijana Čilju (Audi), kog je pretekao prepoznatljivim manevrom na kočenju u prvoj krivini. Do cilja, Pavlović je dodatno uvećao prednost na preko deset sekundi i trku mirno priveo kraju.

"Uspeli smo da sezonu u GT endurans šampionatu zaokružimo pobedom! Bila je ovo teška godina, sa puno iskušenja i grešaka koje smo napravili kao tim. Nismo uspeli da osvojimo šampionat, ali na sve četiri trke smo bili konkurentni i na svakoj trci smo, zapravo, bili u prilici da pobedimo u klasi. Nismo uspeli u tome, ali završli smo godinu na „visokoj noti“ i veoma sam zadovoljan učinkom u Monci! Sada možemo da se nadamo da ćemo na ovakav pobednički način započeti sledeću sezonu i nastaviti je u istom stilu", rekao je Miloš Pavlović.

Takmičarska sezona za Miloša Pavlovića još nije gotova. Preostale su još obaveze u Lamborgini Super Trofeo takmičenju koje takođe ulazi u samu završnicu.
Poslednje dve trke evropskog šampionata na programu su 14. i 15. novembra u Herezu, a na istoj stazi, 16. i 17. novembra voze se dve trke velikog Svetskog finala ove kategorije.

 BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

01:48
Ivana Vuleta posle osvojene zlatne medalje Izvor: Kurir