KRAJ SEZONE ZA OLGU DANILOVIĆ! Srpkinja donela šok odluku posle velikog uspeha!

STR / AFP / Profimedia

Posle sjajnog uspeha u Kini rešila je da odmori Olga Danilović! Nakon što je u Barseloni osvojila jedan manji turnir uzela je i titulu u Gvangdžou na turniru serije 250 i tako se plasirala na 52. mestu na VTA listi. Skočila je 34 mesta, a to joj je omogućilo najbolji ranking u dosadašnjoj karijeri, kao i skok iznad 1.000 bodova.

Nakon toga su je organizatori očekivali u Đuđangu gde je tebalo da igra meč prvog kola sa Arijan Hartono iz Holandije, ali se srpska teniserka povukla jer joj očigledno treba odmor posle najvećeg uspeha u karijeri. To će najviše obradovati Anu Bondar iz Mađarske pošto je 97. na VTA listi upala na turnir i igraće sa Hartono.

STR / AFP / Profimedia 

Ovo praktično znači da je sezona za Olgu gotova i da će je dočekati na pragu 50. mesta na VTA listi. Imaju šansu neke teniserke koje igraju na turniru u Midlendu da je prestignu, ali eventualno može da padne jedno ili dva mesta. A onda naredne sezone kada počne takmičenje imaće mnogo lakši posao nego inače. Neće morati u kvalifikacije za Australijan open za početak.

Kurir sport / Mondo

 BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

00:11
Olga Danilović i Jan Oblak u Beogradu Izvor: Kurir