Top lista 10 najboljih telefona u 2024. godini: Koji je vaš izbor?

Popularni strani medij izdvojio je top listu 10 najboljih telefona za kupovinu u 2024, gde je Samsung S24 Ultra proglašen najboljim Android flegšipom, a iPhone 16 najprikladnijim za većinu korisnika.

Shutterstock

Kako se godina bliži kraju, lansiranje novih mobilnih telefona za 2024. su se uglavnom završila. Uz najnoviji procesor Qualcomm Snapdragon 8 Elite, Android flegšip modeli su spremni za 2025.

Strani medij The Verge napravio je top listu od 10 najboljih telefona koji su najvredniji vaše pažnje i novca u 2024. godini, obuhvatajući flegšip i telefone srednjeg ranga. Ako planirate kupovinu novog telefona, možete uzeti u obzir ovu listu.

Shutterstock 

Na ovoj listi, iPhone 16 je izabran kao najprikladniji iPhone za većinu korisnika. The Verge smatra da je unapređenje iPhone-a 16 veće nego prethodnih godina. Mnoge specifikacije su slične Pro seriji, ali je cena povoljnija, što ga čini dobrim izborom za korisnike sa ograničenim budžetom.

U Android grupi, Google Pixel 9 je proglašen kao najprikladniji Android telefon za većinu ljudi. Ovaj model zadržava prednosti Pixel serije u pogledu performansi kamere i poboljšava Gemini AI funkciju. Problem pregrevanja starijih modela je očigledno rešen, što čini Pixel 9 vrednim razmatranja.

Shutterstock 

Pored toga, Samsung S24 Ultra je proglašen najboljim Android flegšipom, nadmašivši mnoge konkurente svojim kompletnim specifikacijama. Telefon dolazi sa Galaxy AI funkcijama, četiri zadnje kamere i podrškom za olovku, što ga izdvaja na tržištu flegšip telefona.

Ako tražite telefon srednjeg ranga sa cenom od oko 500 dolara, Google Pixel 8a je izuzetno isplativ. U mnogim specifikacijama je uporediv sa Pixel flegšipom, uključujući 120 Hz ekran i Tensor G3 procesor, a nudi i sedam godina softverskih ažuriranja, što je retkost u industriji mobilnih telefona.

Shutterstock 

Lista 10 telefona vrednih kupovine u 2024. godini prema sajtu The Verge:

  • iPhone najprikladniji za većinu korisnika: iPhone 16
  • Android telefon najprikladniji za većinu korisnika: Google Pixel 9
  • Najbolji Android flegšip: Samsung S24 Ultra
  • Najbolji iPhone flegšip: iPhone 16 Pro
  • Najbolji telefon srednjeg ranga (ispod 500 dolara): Google Pixel 8a
  • Najbolji flegšip preklopni telefon: Google Pixel 9 Pro Fold
  • Najbolji mali flip telefon: Samsung Z Flip6
  • Najbolji telefon za drugačiju svrhu: Nothing Phone 2
  • Ostali dobri telefoni: Samsung S24, Motorola Razr+ 2024

Izvor: Benchmark/Kurir/Darko Mulic