Razotkrio ga rođeni brat: Elon Musk je svom snagom protiv ilegalnih migranata, ali je i on bio jedan od njih

Milijarder Elon Musk postao je glasni protivnik ilegalnih imigranata, koristeći svoje brojne pratioce na X društvenoj mreži koju poseduje, koja se ranije zvala Twitter, da širi rasističke teoretičare zavere i mnoštvo drugih dezinformacija o ovoj temi.

Shutterstock

Postoji neprijatna istina koja se ističe, kao što je CNN objavio prošlog meseca: kako je njegov mlađi brat jednom tvrdio, Mask je možda i sam nekada bio ilegalni imigrant.

Tokom konferencije u aprilu 2013. u Kaliforniji, Kimbal Mask se prisetio kako je njegov i bratov startap dobio 3 miliona dolara investicija, i to sa rizikom.

Shutterstock 

„Kada su nas finansirali, shvatili su da smo ilegalni imigranti“, rekao je tada Kimbal Musk.

Njegov brat se ubacio, tvrdeći da je „to bila siva zona“ bez detaljnijeg objašnjenja. Detalje nikada nismo saznali.

Shutterstock 

Anti-imigrantska pesma

Ostaje dosta pitanja u vezi sa vizama Muska i njegovog brata prilikom osnivanja kompanija. Dvojac se preselio u Palo Alto u Kaliforniji 1995. godine.

Kako CNN ističe, dve odvojene biografije Maskovog života tvrde da su investitori pomogli dvojici da dobiju ispravne vize, sugerišući da su nekada prikupljali sredstva bez odgovarajuće pravne dokumentacije. Jedna od mogućnosti je da je Mask pokrenuo Zip2, ranu kompaniju za online mapiranje, pod studentskom vizom, koja generalno dolazi sa ograničenjima u pogledu toga koliko posla se može obaviti van kampusa. 

Shutterstock 

Mask je postao punopravni američki državljanin 2002. godine, ali koraci koji vode do te tačke u najboljem slučaju ostaju mutni. On je prethodno proces nazvao „mukotrpnom kafkijanskom noćnom morom” i tvrdio da je „izuzetno težak”.

Možda bi bila očekivana izvesna empatija prema imigrantima koji su sada uhvaćeni u hirovima imigracionog procesa, ali umesto toga on je dao punu podršku kampanji za reizbor bivšeg predsednika Donalda Trampa, a čini se da je njegova spremnost da poželi dobrodošlicu drugima u Sjedinjene Države uvenula.

Shutterstock 

Prošlog meseca je podelio rasističke dezinformacije kako bi podržao Trampovu besmislenu tvrdnju da imigranti sa Haitija „jedu kućne ljubimce“. On se takođe pridružio drugim konzervativnim stručnjacima u optuživanju imigranta da su "kanibali" kojima stoga ne bi trebalo dozvoliti da se presele u SAD.

Mask je postao jedan od najvećih promotera antiimigrantskih zavera na X mreži. Mnoge od ovih često rasističkih izjava nisu praćene beleškama zajednice, što signalizira da se njegove laži šire platformom uglavnom nesputano.

Shutterstock 

To je tužno stanje stvari koje ukazuje na masivne dvostruke standarde, tvrde američki mediji. Uprkos Maskovim ličnim poteškoćama sa dobijanjem državljanstva u SAD, on je očigledno odlučio da "zalupi vrata za sobom".