DUŠANE, VELIKI SI! Isplivala informacija koju je Tadić pokušao da sakrije: Pokazao je kakav je čovek, a onda zahtevao strogu tajnost!

Doskorašnji kapiten reprezentacije Srbije Dušan Tadić postao je heroj naroda u Turskoj.

Noah Wedel / imago sportfotodienst / Profimedia

Mediji u Turskoj su doneli informaciju da je srpski fudbaler izgradio školu u Hataju, regiji koja je uništena u razornim zemljotresima koji su je pogodili i koji su odneli blizu 48.000 života.

Noinvar Serčan Hamzoglu je objavio vest, koju je preneta na brojnim sajtovima.

Dušan Tadić je, navodno, sam iz svog džepa platio kompletnu izgradnju škole, a zatim odbio predlog da škola nosi njegovo ime i insistirao da njegov human gest ostane anoniman.

"Tadić je izgradio školu u zoni pogođenom zemljotresom u Hataju prošle godine, tako što je snosio sve troškove sam i kada su vlasti želele da školi daju njegovo ime, odbio je i zamolio da ostane tajna. Iskusni fudbaler je posebno osetljiv na decu. Saznalo se da ga u Srbiji cene zbog tihog humanitarnog rada. Zvezda iz Srbije koja nije zaboravila Hataj dobio je aplauz od navijača u našoj zemlji"; navedeno je na sajtu "aksam.com".

Ahmet Okatali / AFP / Profimedia 

Tadić je u toku strašnih zemljotresa bio član Ajaksa, a nekoliko meseci kasnije je potpisao ugovor sa Fenerbahčeom za koji ove sezone na 16 utakmica u svim takmičenjima postigao šest golova uz sedam asistencija.

Kurir sport

Bonus video:

This browser does not support the video element.

02:59
Dusan Tadić Izvor: Kurir