"OVA DVA DEBILA, HVALE SE NEKIM DEVOJKAMA DA ĆE DA DOBIJU PARE": U Specijalnom sudu završeno prikazivanje poruka sa Skaja, Duško Šarić operisan

Za ove dokaze tužilaštvo tvrdi da su dokaz da je planirano ubistvo Nebojše Joksovića

Privatna Arhiva, Nemanja Nikolić

Suđenje Darku Šariću i ostalim optuženima za pokušaj diskreditacije i planiranje ubistva svedoka saradnika u drugom predmetu nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu izvođenjem dokaza sa Skaja, za koje tužilaštvo tvrdi da su dokaz da je planirano ubistvo Nebojše Joksovića u kojima nekoliko osoba navodno razmatra koje je najpogodnije mesto za to.

- Ispred štamparije su rešetke koje mora da preskoči da bi ušao u blindu.

- Dobra je to ideja.

- Tu nema kamera zato je tu vrh.

- Druga varijanta je da se napadne kada je uveče u hotelu.

U jednoj od poruka koju je tužilaštvo predložilo da se izvede kao dokaz, navodi se i da Gnoj "u takvoj paranoji da sumnja da ga namešta njegovo obezbeđenje". Među porukama je i jedna u kojoj piše:

- Nije to od Jokse, nego od ova dva debila, hvale se nekim devojkama da će da dobiju pare od vas - glasi u jednoj poruci koja je izvedena kao dokaz. Branilac Darka i Duška Šarića, advokat Marko Janković osvrćući se na poslednju poruku naveo je da tužilaštvo tvrdi da je to poruka koju osoba pod nadimkom Korona prosleđuje poruku od osobe pod nadimkom Apis, a da se to "ne poklapa jer takva komunikacija između Korone i Apisa ne postoji".

Dado Đilas, Privatna Arhiva 

- To što tužilac kaže, ne znači da je tačno - odgovorio je sudija Zoran Šešić. Inače,drugi branilac braće Šarić, advokat Dalibor Katančević predložio je sudskom veću da suđenje odloži na neodređeno vreme, jer je Evropski sud za ljudska prava odlučivao po prigovorima državljana Velike Britanije, koja se odnosi na korišćenje kriptovane dokumentacije kao dokaza i da ih je taj sud uputio da pred franuskim sudovima iskoriste sva pravna sredstva u pokušaju da ospore komunikacije, a da se tek onda kada iscrpe sva pravna sredstva obrate sudu za ljudska prava.

- Ova presuda Evropskog suda za ljudska prava nas obavezuje, odnosno imamo obavezno uputstvo da mi učesnici ovih postupaka treba da pokrenemo postupke pred sudom u Parizu. Najlogičnije bi bilo da glavni pretres odložimo na neodređeno vreme, mi smo ovde u potpunoj magli, sve države koje su na Balkanu pokretale postupke na ovog materijala koji je dostavljen - naveo je Katančević, ali je sudsko veće odlučilo da danas završi sa izvođenjem Skaj komunikacije.

Pošto su izvedeni svi dokazi koje je tužilaštvo predložilo, advokat Veljko Delibašić, koji brani optužene policajce Milutina Radovanovića i Danila Stojanovića saopštio je sudu da je sinoć "došao u posed službene beleške MUP Srbije koja dokazuje da su njegovi klijenti nevini a koja nosi oznaku službene tajne" i predložio sudskom veću da je pribavi. Međutim, njenu sadržinu nije želeo da otkriva navodeći da bi "time izvršio krivično delo odavanje službene tajne". Nastavak suđenja zakazan je za 22. novembar. 

Duško Šarić operisan

Rođeni brat Darka Šarića, Duško Šarić kom se sudi zbog sumnje da je bio pripadnik kriminalne grupe i da je njegova uloga bila da čuva i raspolaže novcem rođenog brata, pošto je se on nije pojavio u sudnici zbog operacije koju je imao 5. oktobra, pa je postupak protiv njega razdvojen .

- On je 5. oktobra imao operaciju, danas je imao pregled i još uvek nije u stanju da pristupi i prisustvuje glavnom pretresu - rekao je branilac Duška Šarića, advokat Dalibor Katančević koji je sudskom veću dostavio lekarsku dokumentaciju.

Kurir.rs