MALOLETNI BRATANAC UROŠA BLAŽIĆA PRONAŠAO NJEGOV REVOLVER KOJI JE KRIO PORED KREVETA - Majka nastradalog: "Ubio nam je decu, a sada ubija i nas"

Nastavak suđenja Urošu Blažiću ponovo je podiglo veliku prašinu u javnosti, a Kurir televizija otkrila je najnovije detalje nakon novog ročišta.

Kurir Televizija

Nastavljeno je suđenje Urošu Blažiću, optuženom da je 4. maja prošle godine u selima Malo Orašje i Dubona ubio devet,a ranio 12 osoba. Saslušani su veštaci, a prikazane su - fotografije i snimci pretresa objekata gde je pronađeno oružje. Sledeće ročište zakazano je za 14. novembar, a najnovije detalje za Kurir televiziju otkrila je novinarka Slađana Nedeljković.

- Na današnjem suđenju sudski veštaci su bili glavni svedoci na samom početku suđenja. Marija Panić, sudski veštak koja je psihijatrijski veštačila Uroša Blažića i njegovog oca, rekla je da je Uroš Blažić bio svestan tokom izvršenja krivičnog dela. Takođe je istakla da on u tom trenutku nije bio pod uticajem psihoaktivnih supstanici o čemu su govorili Blažićevi svedoci na prethodnim ročištima. Nakon nje svedočio je i sudski veštak Dejan Janković koji je vršio obdukcioni nalaz petoro ubijenih i koji je rekao da se treba odrediti blizina sa koje je ubica pucao na žrtve. 

- Uroš Blažić je po drugi put stao za sudsku govornicu nakon iznošenja dokaza, tačnije audio snimka u kojem se čuo njegov razgovor sa roditeljima gde je napomenuo da je revolver doneo u porodičnu kuću i da ga je nehotice njegov maloletni bratanac pronašao. Revolver je prema njegovim rečima jedno vreme držao u ormaru, a kasnije ga je držao u potkrovlju. 

Nakon suđenja za Kurir televiziju obratila se i majka jednog od nastradalih u masakru:

- Sve ovo što gledamo na suđenju je tako jadno, bedno i strašno za nas roditelje. Imam osećaj da ubica ima sva prava, a mi roditelji nikakva. Ubio nam je decu, a sada postepeno ubija i nas. 

This browser does not support the video element.

02:35
Kurir televizija nakon suđenja Urošu Blažiću u razgovoru sa majkom jednog od nastradalih Izvor: Kurir televizija

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

06:32
"KO JE DAO UROŠU BLAŽIĆU PRAVO DA GLEDA TV, UMESTO DA GA LIŠE I HRANE?" Roditelji ubijenih besni napustili suđenje za masakr u Duboni i Malom Orašju Izvor: Kurir televizija