MAĐARSKA SA DVANAESTOG NA ČETVRO MESTO TRGOVINSKIH PARTNERA SRBIJE; U toku poseta predsednika: Od Budimpešte do Beograda za manje od tri sata kao kruna saradnje

U toku je zvanična dvodnevna poseta predsednika Mađarske Tamaša Šujoka tokom koje će se utvrditi prijateljstvo između naših država.

Zorana Jevtić

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je nakon razgovora sa mađarskim kolegom Tamašem Šujokom, koji boravi u zvaničnoj poseti Srbiji, da je Mađarska četvrti trgovinski partner naše zemlje i da je trgovinska razmena iznosila 3,1 milijardu evra.

Više detalja nakon današnje posete otkrio je novinar Kurir televizije Damjan Macura:

- Predsednik Mađarske Tamaš Šujok nalazi se u dvodnevnoj poseti Srbiji. Nakon što je juče posetio Palićko jezero, danas je posetio Palatu Srbije gde je priređen svečani doček uz najviše državne počasti. Predsednik Aleksandar Vučić zahvalio je Mađarskoj na podršci i istakao kako Srbija Mađarsku doživljava kao iskrenog prijatelja.

Kurir Televizija 

- Dodao je i kako je Mađarska sa dvanaestog, odnosno trinaestog mesta postala četvrti trgovinski partner Srbije. Kruna zajedničke saradnje biće uspostavljanje brze pruge od Budimpešte do Patera, a gde će značajan deo imati i deo od Beograda do Budimpešte. Od jedne do druge prestonice stizaće se za dva sata i 40 minuta što će povezati naše dve zemlje. 

Mi u Srbiji Mađarsku doživljavamo ne samo kao političkog strateškog partnera, već i kao iskrenog prijatelja, i Mađarska je danas, i mađarski narod, Mađarska kao država uživa veliku popularnost u Srbiji, i rekao bih da mađarski narod doživljavamo kao iskreno prijateljski - rekao je predsednik Aleksandar Vučić.

Srbiju posmatramo ne samo kao strateškog partnera, već kao i iskrenog prijatelja. Učinićemo sve da Srbija postane punopravna članica EU i želimo da doprinesemo tome - izjava je Tamaša Šujoka.

This browser does not support the video element.

01:17
U toku poseta predsednika Mađarske: Od Budimpešte do Beograda za manje od tri sata kao kruna saranje! Izvor: Kurir televizija

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

03:23
Klaster 3 se otvara u Srbiji - pozitivan ishod sastanka predsednika Aleksandra Vučića i Ursule fon der Lajen Izvor: Kurir televizija