Najjednostavniji recept za carsku pitu: Predjelo koje svi obožavamo
Brzo, lako, a ukusno.
Carska pita jedno je od omiljenih predjela. Lako se pravi, te nije potrebno da utrošite previše vremena, a sastojci koji su potrebni su oni koje uvek imamo u frižideru. Ako vam dođu nenajavljeni gosti, ovo je idealno rešenje za brzi obrok koji će ih oduševiti.
Sastojci:
- 4 jajeta
- 2 čaše brašna
- 1 čaša kukuruznog brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- pola čaše ulja
- 2 kašičice soli
- 1 čaša jogurta
- 200 g šunke
- 4 kisela krastavca
- 100 g kačkavalja
- malo kisele crvene paprike
Priprema:
Umutite dobro jaja u jednoj činiji, posolite ih, pa im dodajte ulje i jogurt. U to ubacite sitno iseckanu šunku, krastavčiće i kačkavalj, kao i malo kisele crvene paprike, po ukusu. Promešajte. U odvojenoj činiji pomešajte pšenično i kukuruzno brašno pomešati sa praškom za pecivo, pa to postepeno dodajte u prethodnu mešavinu i sjedinite varjačom. Izlijte smesu u posudu za pečenje, koju ste nauljili i(li) obložili pek-papirom. Pecite oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Kada se ohladi isecite je na kriške.