Prijatno!

Najjednostavniji recept za carsku pitu: Predjelo koje svi obožavamo

Foto: Shutterstock

Brzo, lako, a ukusno.

Carska pita jedno je od omiljenih predjela. Lako se pravi, te nije potrebno da utrošite previše vremena, a sastojci koji su potrebni su oni koje uvek imamo u frižideru. Ako vam dođu nenajavljeni gosti, ovo je idealno rešenje za brzi obrok koji će ih oduševiti.

Foto: Pritnscreen

Sastojci:

  • 4 jajeta
  • 2 čaše brašna
  • 1 čaša kukuruznog brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • pola čaše ulja
  • 2 kašičice soli
  • 1 čaša jogurta
  • 200 g šunke
  • 4 kisela krastavca
  • 100 g kačkavalja
  • malo kisele crvene paprike

Priprema:

Umutite dobro jaja u jednoj činiji, posolite ih, pa im dodajte ulje i jogurt. U to ubacite sitno iseckanu šunku, krastavčiće i kačkavalj, kao i malo kisele crvene paprike, po ukusu. Promešajte. U odvojenoj činiji pomešajte pšenično i kukuruzno brašno pomešati sa praškom za pecivo, pa to postepeno dodajte u prethodnu mešavinu i sjedinite varjačom. Izlijte smesu u posudu za pečenje, koju ste nauljili i(li) obložili pek-papirom. Pecite oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Kada se ohladi isecite je na kriške.

(Kurir.rs/Glossy/M.J)

This browser does not support the video element.

00:32
Recept za čizkejk tiramisu Izvor: Instagram/giallozafferano