Vera Čukić je maher za hleb: Glumica podelila svoj recept koji joj uvek uspeva bez puno muke, a mesi ga svaki treći dan

- Hleb mesim svaki treći dan i tu sam postala maher - istakla je glumica sa ponosom.

Shutterstock, Dragana Udovičić

Glumica Vera Čukić poznata je kao vrsna domaćica. Budući da se u poslednje vreme povukla iz glume, ona se posvetila kući i malim radostima koje joj daje kuvanje.

- Poslednjih godina moj svakodnevni radni zadatak je kuvanje. Obično to obavljam automatski, ali ako imamo goste na ručku ili izraženu posebnu želju moje ćerke Ive, onda se potrudim da napravim i neku kreaciju - rekla je glumica za Politiku pa dodala:

- Hleb mesim svaki treći dan i tu sam postala maher.

Verin hleb:

Sastojci:

Profimedia 

  • 700 grama heljdinog ili ražanog brašna
  • pola litra mlake vode
  • kašičica soli
  • kašičica šećera
  • kašika maslinovog ulja
  • 1 suvi kvasac

 Priprema:

Sve sastojke dobro izmešati, a onda premesiti rukama na dasci posutoj sa oko 100 grama belog brašna. Jufku prekriti čistom krpom i ostaviti sat-dva da testo naraste.

Nakon toga ostviti sat-dva da testo naraste. Nakon toga ponovo testo malo premesiti i staviti na podmazan pleh u rernu, prethodno zagrejanu na 200 stepeni.

Profimedia 

Smanjiti na 180 i ostaviti da se peče oko sat vremena. Posle ga uviti u čistu krpu. Ukoliko želite testo možete zamesiti i sa semenkama golice, suncokreta ili susama, ili ga samo odozgo uvaljati.

Prijatno!

(Kurir.rs/I.M.)