Veliku prašinu u javnosti izazvala je izjava Trenta Inesa, koji je bivši generalni direktor uspešne kompanije "Xeno" i sadašnji direktor razvoja platforme "SiteMinder", kada je govorio o tome kako izgleda proces selekcije kandidata.
Onaj ko ne prođe test sa šoljicom kafe, nije ni zaslužio posao
On je tada otkrio da se koristio starim trikom, a ako bi kandidat "naseo na foru", neće dobiti posao. Sve što mu je bilo potrebno je jedna šolja kafe i malo razgovora.
Ines je istakao da onaj koji ne prođe ovaj test jednostavno ne može da dobije posao u njegovoj firmi, a ubrzo je objasnio i o čemu je tačno reč.
"Verovatno sad odajem svoju tajnu, ali kada dođete kod mene na intervju, odvešću vas u kuhinju i nekako navesti da tamo odete sa pićem u ruci. Kad obavimo intervju, obratiću pažnju na to da li ćete ponuditi da prljavu šoljicu vratite u kuhinju", ispričao je ovaj dosetljivi direktor za Daily Mail.
On je dodatno pojasnio zašto smatra da je ovo veoma važno i šta je zapravo razlog zašto sprovodi ovakav test.
"Možete da imate različite veštine, znanje i iskustvo, ali na kraju se sve svodi na vaš stav. A stav koji ja želim se svodi na to da ste spremni da počisite nered za sobom. Smislio sam to kako bih bio siguran da, bez obzira na to šta radite u firmi, imate kulturu ponašanja. To je način da proverim imate li vi ispravan mentalni sklop i da li ćete se uklopiti u naše okruženje. Ako zavirite u naše kuhinje, videćete da su uvek besprekorno čiste", zaključio je.
Ono što je zanimljivo je da samo 10 posto potencijalnih zaposlenih ne ponudi da vrati šoljicu u kuhinju.
"Vratiti svoju šolju u kuhinju znači raditi male stvari i biti pažljiv", pojasnio je Ines naglašavajući da pretpostavljeni vode računa o detaljima.
(Kurir.rs/ I.M.)
Saznajte kako deca upijaju navike roditelja, a pre svega one loše: