MISLITE DA SU RAŽNJIĆI DOVOLJNI SAMI PO SEBI? Ovaj sastojak već imate u frižideru, a za pet minuta dobićete pravu restoransku trpezu! 100,000 dinara odnose oni!
Kao i svakog petka proglašava se dugo iščekivani pobednik takmičarske nedelje u "Komšiluku". Ko je od timova odneo najviše simpatija svojim kulinarskim umećem imali smo priliku da saznamo u današnjoj specijal emisiji.
"Komšiluk" svakog radnog dana u terminima od 11 i 23 časa na Kurir televiziju donosi kulinarsko takmičarsku atmosferu. Osim što uz pomoć takmičara otkriva mnoštvo tajni iz kuhinje, voditeljski par koji čine Radomir Raša Vlačić i Mirka Vasiljević svojim gledaocima obezbeđuje veliku dozu zabave i uživanja.
U novoj epizodi ove emisije koja je velikom brzinom osvojila vaša srca, danas ste gledali Milicu Mitrović i Lazara Jankovića. Milica ima 18 godina, dolazi iz Beograda. Lazar ima 20 godina i dolazi iz Smedereva, trenutno živi u Beogradu. Oni su brat i sestra od tetke. Lazareva specijalnost su slana, pržena, dinstana jela, musaka, kao i sva druga jela u koja ide meso. Miličina specijalnost su razni kolači, torte, sladoledi, supice, čorbice, pogača. Milica vodi ekipu i uvek ima plan svega što radi, precizna je, pažljiva i uporna. Uvek ide ka pobedi, timski je igrač. Lazar obožava kuvanje. Izazov mu je da proba nešto novo i drugačije, uporan je i teži da ostvari to što je zamislio, ne voli da gubi, ali dobro podnosi gubitak, precizan je i pažljiv. Njihova prednost kao timu je to što su spretni, brzi, fokusirani i spremni da brzo odreaguju na svaki zadatak.
Sa druge strane takmičili su se Biljana Radunović je iz Beograda, a Aleksandar Stajić iz Kruševca. Oni su bivše kolege. Biljana voli da kuva razna jela a najviše čorbe, sarmu, svadbarski kupus, pohovano povrće i da mesi pogače. Dok Aleksandar voli da priprema jela tradicionalne srpske kuhinje, kao što su pasulj, podvarak, musaka. Prijavili su se zato što vole da kuvaju i da se druže i očekuju da će im biti zabavno, a nadaju se i pobedi. Biljana za sebe misli da je kreativna i da ume da kombinuje ukuse. Aleksandar ceni njeno kulinarsko umeće, jer je mnogo puta uživao u jelima koje je spremala. Njihova prednost bi bilo dugogodišnje iskustvo u kuvanju i kao i dobra energija između njih dvoje.
Zadatak za takmičere je bila priprema rolovanih pilećih ražnjića i pohovanog karfiola, a takmičari su sa velikim interesovanjem pristupili zadatku. Biljana je tokom kviza uspela da za svoj tim da tri tačna odgovora i time obezbedi 100 sekundi i šest dodatnih namirnica, dok je Milica odgovorila tačno samo na jedno pitanje. Takmičari su se potom uputili ka marketu gde ih je dočekala Nataša Aksentijević i iskoristili svoje povlastice.
Kako je ovo jelo vrlo popularno među našim narodom, takmičarima nije teško pala njegova priprema. Na vreme su uspeli da završe i samu pripremu, kao i impresivnu dekoraciju.
Kao i na kraju svake emisije došlo je do glasanja. Aleksandar i Dragica odneli su ubedljivu pobedu zahvaljujući glasovima voditelja i ostalih timova i time sebi obezbedili još četiri poena.
Ovim izdanjem završila se još jedna divna nedelja kuvanja i bilo je vreme za proglašenje najboljeg tima. Mato i Dejan, Stefan i Sveta imali su jednak broj poena, a ujedno i najveći. Kako bi se pobednik proglasio u pomoć je uskočila Nataša Aksentijević koja je takmičarima zadala novi zadatak. Onaj ko svoju korpu za kupovinu napuni najbliže težini određenoj od strane voditelja obezbediće svom timu ovonedljnu pobedu, odnosno nagradu u iznosu od 100.000 dinara. Mato i Dejan su najuspešnije obavili i ovaj korak što ih je ponovo stavilo na prvo mesto i donelo ovonedeljni trijumf.
Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
Kurir.rs
PRVI PUT VIDITE DA JE GIROS SPREMLJEN NA OVAJ NAČIN: