Kremaste salate većina kuća pravi za veća slavlja ili praznike, a pored ruske, mnogima je omiljena susam salata. Susam salata se služi uz raznovrsno pecivo, meso, uz sve što volite jer kao dodatak ide odlično za šta god da se odlučite.
Priprema se brzo i jednostavno, nije vam potrebno mnogo sastojaka, a nestaće sa stola čim je poslužite.
Neophodni sastojci za ovu božanstveno kremastu salatu:
300 g sitnog sira
100 grama pečenog susama
100 grama majoneza
2 čaše kisele pavlake
200 grama kiselih krastavčića
Priprema:
1. Za početak susam malo možete ispeći na tihoj vatri, ako nije pečen.
2. Kisele krastavčiće iseckajte na kockice i ostavite da se ocede od viška tečnosti. Zatim ih prebacite u činiju. Potom dodajte pavlaku, majonez, izmrvljen sir i pečeni susam.
3. Sve dobro izmešajte, a ukoliko ima potrebe dodajte još soli po ukusu. Susam salatu stavite u frižder i pustite da se dobro rashladi.
(Kurir.rs/SuperRecepti.rs/I.M.)
Pohovane palačinke i Ruska salata na poseban način: