Riba je čest obrok u vreme velikog posta a, iako je ukusna, ostavlja neprijatne mirise: Pomoću ovih trikova oslobodićete ih se očas posla

Uskoro počinje četrdesetodnevni Božićni post, kada se često priprema riba.

Profimedia

Iako je ukusna, priprema ribe može izazvati neprijatne mirise u kuhinji i domu. Miris pržene ili pečene ribe može biti teško ukloniti sa prostorija, ruku i sudova.

Jedan od saveta je da u posudi u kojoj je riba pripremana prokuvate crni čaj, što uklanja miris. Takođe, u ulje u kojem pržite ili pečete ribu, možete dodati nekoliko kapi limunovog soka, a posudu pre služenja istrljati polovinom limuna.

Profimedia 

Za ruke, talog od crne kafe može pomoći u uklanjanju mirisa, a zatim ih operite sapunom. Otvorite prozore da vazduh cirkuliše dok pripremate ribu. 

Takođe, možete napraviti prirodni osveživač prostora kuvanjem kore limuna u vodi, koju zatim stavite u bocu sa raspršivačem. 

Profimedia 

Sirće ostavljeno na jednom mestu takođe može pomoći u uklanjanju neprijatnih mirisa.

(Kurir.rs/NajŽena/J.M.)

Pogledajte trik za šminku Merilin Monro:

This browser does not support the video element.

01:15
Trik za šminku Merilin Monro Izvor: Instagram/vickyvwell