STUDENTKINJA PREMINULA POSLE PRVOG SASTANKA: Izabrala omiljeni restoran, jedan potez kuvara je bio koban!

Facebook

Studentkinja iz Teksasa Alison Pikering (23) sa teškom alergijom na kikiriki umrla je nakon što je jela u restoranu u koji je redovno išla, ali nije znala da je promenjen recept njenog omiljenog jela!

To je dovelo do fatalne alergijske reakcije, a njeni roditelji zahtevaju promene u prehrambenoj industriji.

Alison, koja je trebalo da diplomira nekoliko dana posle smrti, išla je na prvi sastanak i izabrala restoran za koji je znala da ima jela koju može da jede uprkos teškim alergijama.

Ona je otkrila da je alergična na kikiriki još kao dete i išla je samo u proverene restorane kako ne bi ugrožavala svoj život.

- Ona je redovno išla u iste restorane i naručivala ista jela. To je bila uobičajena stvar - rekao je njen otac Grover Pikering.

Ona je naručila ribu mahi-mahi, ali je kuhinja bez znanja nje i konobara promenila recept i dodala sos od kikirikija.

 - Uzela je nekoliko zalogaja i shvatila da nešto nije u redu. Dala je sebi Epipen i otišla do lekara. Usput stvari su krenule nizbrdo - rekao je otac.

Alison je pala u nesvest i nikada se nije probudila. Umrla je od teškog anafilaktičkog šoka zbog konzumiranja kikirikija koji nije bio naveden na meniju restorana.

Facebook  Alison sa roditeljima

Godinu i po dana nakon tragične smrti njihove ćerke, njeni roditelji rade na tome da spreče da još neko nastrada zbog skrivenih alergena u restoranima.

- Voleli bismo da se više uradi kako bi konobari i posetioci bili svesni. Znam da ćemo time spasiti živote - rekla je majka Džoj Pikering.

- Treba da se utvrdi koje smernice bi se mogle postaviti kako bi se restoranima pomoglo da bolje komuniciraju sa svojim klijentima što se tiče sastojaka, slično kao i etikete na artiklima iz prodavnica koje kupujete - dodao je Grover Pikering

(New York post/Prenela: S. M.)